Spectacolele „Carmen” de Georges Bizet şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, prezentate pe 7 şi 8 ianuarie la Opera Naţională Bucureşti sunt sold out.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, 7 ianuarie, ora 18.30, este programat spectacolul cu opera „Carmen” de Georges Bizet. Sonorităţile de inspiraţie folclorică folosite de compozitorul Georges Bizet impun la fiecare punere în scenă prezenţa unor elemente care situează acţiunea la Sevilla, un oraş plin de culoare, zgomot de castaniete şi de paşi flamenco. În acest spirit este construit şi spectacolul de pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în tonuri calde, în care abundă nuanţe de galben, portocaliu şi roşu.

Duminică, 8 ianuarie, de la ora 18.30, vă invităm la spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski. Ceaikovski a început lucrul asupra creaţiei sale „Spărgătorul de nuci” în luna ianuarie a anului 1892, iar în martie lucrarea a fost terminată, dând dovadă de o ireală forţă inspiraţională ce a creat o capodoperă, în care muzica şi dansul se împletesc într-o perfecţiune desăvârşită.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.