Festivalul Săptămâna Comediei revine la Braşov în perioada 3-9 iulie. Începând cu acest an, adaugă o nouă zonă, Parcul Central Nicolae Titulescu, pe lângă cele două spaţii deja cunoscute publicului braşovean, Teatrul Sică Alexandrescu şi Cinema Astra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de 7 zile, Parcul Central Nicolae Titulescu devine scena activităţilor în aer liber a festivalului Săptămâna Comediei. Aici vor avea loc concerte, spectacole de teatru şi de improvizaţie, ateliere de teatru şi spectacole de teatru pentru copii.

Ada Milea deschide seria evenimentelor cu spectacolul Apolodor, iar în zilele ce urmează o să-i ascultăm pe scena din parc pe braşovenii de la Fusion Core şi pe bucureştenii de la Ţapinarii, trupa de două voci şi o chitară care vor încânta intelectualii de la Braşov.

Trupa de teatru formată din tineri actori braşoveni, Între Acte, va oferi experienţa unui spectacol de improvizaţie desăvârşit, unde umorul şi imaginaţia nu întâlnesc bariere. Tot liceenii braşoveni vor prezenta şi spectacolului "Proştii sub clar de lună", produs de Şcoala Populară de Arte din Braşov.

Teatrul Nottara de la Bucureşti va prezenta spectacolul "Oglinda neagră" - o poveste muzicală de Cristina Juncu pe beat-uri de Sever Bârzan şi Iulian Sfircea, iar Opera Comică pentru Copii vine la Braşov cu două spectacole interactive Directorul de teatru şi Universul Magiei.

Programul evenimentelor din Parcul Central este completat cu trei spectacole pentru copii prezentate de trupa Teatrului Oriunde, cu ateliere şi jocuri teatrale pentru adolescenti şi studenţi, dar şi cu statui vivante, baloane modelate, picioroange şi pictură pe faţă.

Toate activităţile din parcul central Nicolae Titulescu au intrarea liberă pentru public.
 
Secţiunea de Film include 17 filme de comedie pentru toate gusturile. Filme de comedie clasice, filme de comedie recente, filme româneşti de comedie sau filme pentru copii se vor vedea pe parcursul celor 7 zile la Cinema Astra din Braşov.

Din categoria filmelor clasice de comedie amintim maratonul Stan şi Bran, filmele clasice cu Peter Sellers, "Petrecerea/ The Party" (1968) şi "Pantera Roz/ The Pink Panther" (1963) sau clasicul film cu Charles Chaplin, "The Great Dictator" (1940).

În programul filmelor de comedie de la Cinema Astra sunt programate şi câteva comedii recente, cum ar fi "Un bărbat pe nume Otto" (SUA, 2022), "Badman: Cel mai tare din parcare" (Franţa, 2021) sau "Cel mai tare şef" (Spania, 2021).

Filmele româneşti de comedie sunt prezente şi la ediţia din acest an a festivalului: "Încă două lozuri" (România, 2022) se vede în premieră la Braşov la Săptămâna Comediei, singura reprezentaţie a filmului de până acum având loc în acest an la TIFF.
Tot de la TIFF vine şi filmul produs în Republica Moldova, Carbon, care alături de clasicele È pericoloso sporgersi (România, 1993) şi Două Lozuri (România, 2016) completează seria proiecţiilor de filme româneşti de la Săptămâna Comediei.

Nici copiii nu au fost uitaţi. Pe lângă spectacolele din parc, aceştia sunt invitaţi să vizioneze două filme la Cinema Astra: "Zootopia/ Zootropolis" (2016) şi "Motanul încălţat: Ultima dorinţă 3D" (2022). Accesul la filmele pentru copii este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Tot cu ocazia festivalului, în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu va avea loc Expoziţia de fotografie "Actorii în ochi de peşte: Distorsiuni şi Expresii" realizată de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrul Naţional din Bucureşti şi al festivalului Săptămâna Comediei.

Expoziţia oferă acces la o latură nevăzută a actorilor noştri îndrăgiţi şi o face exact aşa cum spune şi titlul - prin ochi de peşte. Feţe distorsionate, expresii, vulnerabilitate şi amuzament, în fotografii nu foarte serioase, de luat foarte în serios.
Vernisajul expoziţiei va avea loc, luni, 3 iulie, la ora 18.30, în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu Braşov. Expoziţia va putea fi vizitată pe toată durata festivalului.

În ceea ce priveşte secţiunea de teatru, aceasta este şi în acest an una competiţională. Un juriu de profesionişti în arta dramaturgică vor acorda 5 premii (Cel mai bun Actor, Cea mai bună Actriţă, Premiul pentru Regie, Cel mai bun Spectacol şi Premiul Special al Juriului) celor 6 spectacole de teatru care se văd în premieră la Braşov.

Programul complet al festivalului este disponibil pe www.saptamanacomediei.ro

Bilete pentru spectacolele de la Teatrul Sică Alexandrescu sunt puse în vânzare la casieria teatrului şi online pe www.biletebrasov.ro. Tot online au fost puse în vânzare biletele la preţ special pentru filmele de la Cinema Astra la care accesul se face pe bază de bilet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.