Spectacolele „Şcoala lui Moş Crăciun”, „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Crăciunul copiilor” şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski sunt programate la Opera Naţională Bucureşti, în a treia săptămână a lunii decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, 13 decembrie, ora 11:00, se joacă spectacolul „Şcoala lui Moş Crăciun” susţinut de către Clubul Micul Prinţ la Opera Naţională Bucureşti. În casă miroase a mere coapte şi a scorţişoară, oamenii se pregătesc să împodobească brazii, copiii sunt cuminţi în aşteptarea Moşului. Este luna decembrie şi Moş Crăciun se pregateşte pentru cea mai frumoasă perioadă a anului, aceea în care darurile sunt marile bucurii şi fiecare copil aşteaptă cu nerăbdare surprizele din ziua Crăciunului. Dar ce se întamplă atunci, când după un an întreg de aşteptare nu ajung cadouri în toate casele? Grijile încep să apară, listele de cadouri sunt lungi, copiii sunt din toată lumea şi Moşul are nevoie de ajutoare. În întâmpinarea lui apare Şcoala lui Moş Crăciun, prima scoala care pregăteşte totul, ca să nu le lipsească nimic celor mici. Spiriduşi, Crăciunei, Crăciuniţe, Reni, Acadele, Bombonele, Globuri şi Luminiţe, toţi se unesc pentru cel mai frumos vis, un Crăciun perfect şi magic.

Vineri, 16 decembrie, ora 18:30, publicul va vedea spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia şi coregrafia Oleg Danovski, adaptarea şi punerea în scenă Oleg Danovski Jr. Legenda despre prinţese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, rămâne şi în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterităţii.

Sâmbătă, 17 decembrie, ora 18:30, are loc spectacolul cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, regia Paul Curran. O poveste de dragoste născută în saloanele înaltei societăţi parisiene, o poveste după romanul şi drama „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul cu puternice note autobiografice. Regizorul Paul Curran a ales să mute acţiunea în anii ”60, o perioadă la fel de conservatoare, dar mult mai apropiată istoric.

Duminică, 18 decembrie, ora 11:00, spectatorii sunt invitaţi la „Crăciunul copiilor”, susţinut de Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti, la pian: Damian Vlad, realizatorul spectacolului şi dirijor cor copii: Smaranda Morgovan. Participă Corul de Copii şi soliştii invitaţi: Andreea Novac, Adina Secobeanu, Arinna Florea, Daniel Filipescu şi Ciprian Pahonea. Un spectacol ce întâmpină Marea Sărbătoare cu colinde si muzică din repertoriul universal.

Duminică, 18 decembrie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia şi coregrafia Oleg Danovski, adaptarea şi punerea în scenă Oleg Danovski Jr. Ştiţi care este cea mai bună cale de a intra în spriritul sărbătorilor? Să veniţi împreună cu toată familia la „Spărgătorul de Nuci”! Muzica lui Ceaikovski şi baletul - ca valsul Fulgilor, dansul spaniol, cel arab, rus, chinez şi pastoral - garantează sărbători de neuitat atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

Bilete pe https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.