Guvernul spaniol a blocat, joi, vânzarea la licitaţie a unui tablou care ar putea fi atribuit lui Caravaggio, un ulei pe pânză considerat până atunci considerată a fi opera unui pictor de la şcoala lui José de Ribera şi estimată la 1.500 de euro, a indicat ministrul Culturii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul Culturii declară "neexportabil" un tablou care ar trebui să fie vândut la licitaţie la Madrid căci ar putea fi atribuit lui Caravaggio", celebrul pictor italian al Renaşterii, a scris pe Twitter José Manuel Rodriguez Uribes, publicând un articol al cotidianului El Pais despre caz. 

Tabloul "Ecce Homo" a fost retras de la licitaţie, a confirmat pentru AFP casa de vânzări Ansorena.    

"Diverşi experţi analizează acum opera", a adăugat aceasta, confirmând că pânza "a fost declarată neexportabilă (de autorităţi) şi nu va putea ieşi din Spania".                

Potrivit specialistei Maria Cristina Terzaghi, profesor asociat de istoria artei la Universitatea Roma Tre, acest tablou este un Caravaggio. "Este el", a asigurat ea în cotidianul La Repubblica. 

"Mantia purpurie cu care este îmbrăcat Hristos are aceeaşi valoare ca roşul Salomeei (cu capul Sfântului Ioan Botezătorul) de la Prado din Madrid", semnat de Caravaggio, potrivit specialistei. "Această operă prezintă o legătură profundă cu picturile realizate (de Caravaggio) la începutul sejurului său la Napoli". 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.