„Cu acest film ne dorim să deschidem un spaţiu de dialog pe teme interculturale şi familiale, dintr-o altă perspectivă, cea pe care o trăim noi”, a declarat, pentru News.ro, regizorul şi protagonistul filmului „Soţul meu musulman” care poate fi văzut în cadrul Astra Film Festival, sâmbătă, de la ora 20.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aveam în gând să fac un film despre călătoria mea personală încă dinainte să o cunosc pe Liz. Simţeam că trăiesc între două lumi pe care îmi doream să le arăt într-un mod cinematic. Când ne-am cunoscut, am ştiut că relaţia noastră va avea multe transformări şi obstacole. Aşa că ne-am propus să filmăm tot acest proces de învăţare, de cunoaştere, de construire a poveştii noastre de dragoste, pe o perioadă mai lungă. Mai exact, documentarul e filmat pe parcursul a aproximativ şapte ani. Pentru noi, este un dialog între doi oameni îndrăgostiţi, fiecare cu bagajul lui moştenit şi acumulat în timpul vieţii, care încearcă să înveţe să trăiască împreună. Cu toţii suntem diferiţi şi, pentru a trăi în armonie, trebuie să ne acceptăm diferenţele, chiar dacă uneori poate fi mai greu”, a declarat, pentru News.ro, regizorul Daniel Bărnuţi.

Filmul este regizat de Daniel şi Alexandra Lizeta Bărnuţi. 

Daniel, un tânăr care s-a convertit la Islam atunci când avea 20 de ani, se căsătoreşte cu Liz, o femeie independentă şi cu o personalitate puternică.

Aşteptările lor sunt mari. Daniel se aşteaptă ca Liz să-i accepte religia, iar Liz are încredere că el o va proteja şi o va sprijini şi va fi în orice situaţie alături de ea. Curând după nuntă, aceste certitudini pe care le au se lovesc de prejudecăţile proprii şi externe. Blocaţi într-o lume confuză, Daniel şi Liz trebuie să lupte unul pentru celălalt, pentru relaţia lor, chiar dacă asta înseamnă să lase deoparte unele lucruri pe care le făceau înainte sau chiar anumiţi oameni din vieţile lor.

„Filmul este construit din fragmente video filmate pe parcursul primilor ani ai relaţiei noastre şi documentează provocările pe care le-am întâmpinat. Pentru noi, a fost o călătorie către maturitate, o punte între două lumi care nu ştiu prea multe una despre cealaltă. Este un mod prin care am încercat să explic anumite decizii pe care le-am luat. Dacă aş avea un mesaj pentru cei care vor urmări documentarul, ar fi să încerce întotdeauna să îi înţeleagă pe cei din jurul lor şi să le ofere sprijin atunci când au nevoie”, spune Daniel Bărnuţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.