Grupul american Sotheby’s International Realty, lider pe piaţa globală a proprietăţilor de lux, anunţă că valoarea vânzărilor intermediate de consultanţii independenţi de vânzări afiliaţi la reţeaua sa globală a atins un volum record de 150 miliarde de dolari (124 miliarde de euro) în 2020, în creştere cu aproape 32% faţă de 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România Sotheby’s International Realty este mândră că a contribuit la rezultatele record ale grupului, înregistrând o creştere de peste 127% a veniturilor în 2020 la nivel local, acesta fiind şi cel mai bun an din istoria companiei româneşti.

Sotheby’s International Realty şi-a asumat un angajament pe termen lung de a inova şi adopta cele mai performante tehnologii. Consultanţii săi afiliaţi au putut astfel să le ofere clienţilor soluţiile de tehnologie potrivite pentru a naviga în siguranţă prin schimbările aduse de pandemia globală.

„Consultanţii afiliaţi ai Sotheby’s International Realty s-au adaptat rapid pentru a gestiona impactul pandemiei globale”, a declarat Philip White, Preşedinte şi CEO al Sotheby’s International Realty.

„Datorită inovaţiilor pe care le-am introdus în premieră acum aproape un deceniu, companiile şi agenţii noştri afiliaţi au făcut imposibilul posibil. Capacitatea lor de a se adapta şi de a servi clienţii în siguranţă ne-a consolidat poziţia de lider în domeniul imobiliarelor de lux". 

Volumul tranzacţiilor finalizate ca urmare a recomandărilor făcute de agenţi a în interiorul reţelei globale a Sotheby’s International Realty a crescut cu 42%, până la 2,9 miliarde de dolari (2,4 miliarde euro).

Cumpărătorii pot vizita în siguranţă peste 6.000 de proprietăţi de lux prin intermediul realităţii virtuale sau a videourilor postate pe website-ul sothebysrealty.com. Canalul de YouTube al brandului a înregistrat peste 43 de milioane de vizualizări, echivalentul a peste un milion de ore. De asemenea, videoclipurile de prezentare a proprietăţilor, produse de agenţii Sotheby’s International Realty, au fost extrem de populare şi au generat aproape 13 milioane de vizualizări în 2020, echivalentul a peste 90.000 de ore.

În ciuda restricţiilor de călătorie, Sotheby’s International Realty şi-a menţinut angajamentul de a se extinde la nivel global şi de a creşte prin parteneriate strategice. În 2020, brandul a deschis peste 50 de noi birouri în întreaga lume, ajungând astfel la aproape 1.000 de birouri în 75 ţări şi teritorii cu aproximativ 24.000 de brokeri independenţi la nivel global. În Europa, brandul Sotheby’s International Realty s-a extins cu parteneriate în Germania, România, Ucraina şi Muntenegru.

An de creştere istorică pe piaţa din România

Sotheby’s International Realty a intrat pe piaţa românească în iulie 2020 prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie înfiinţată în anul 2014 şi care a aparţinut grupului Artmark - cea mai mare platformă de promovare culturală din piaţa românească de artă. Romania Sotheby’s International Realty este specializată în tranzacţionarea de proprietăţi istorice şi de lux, şi oferă, la nivel global, accesul la proprietăţi remarcabile din România. De asemenea, clienţii locali ai companiei pot accesa un portofoliu impresionant de proprietăţi din reţeaua globală a Sotheby’s International Realty.

„Anul 2020 ne-a pus în faţa unor mari provocări, dar a adus şi oportunităţi unice de dezvoltare. Prin talentul şi rezilienţa de care a dat dovadă echipa locală, alături de investiţiile în tehnologie, Romania Sotheby’s International Realty a oferit clienţilor săi cele mai râvnite proprietăţi istorice şi de lux din România în condiţii de siguranţă. Am reuşit să menţinem un flux sănătos de tranzacţii şi să atingem o valoare a proprietăţilor din portofoliu de 620 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de 2019,” a declarat Monica Barbu, CEO al Romania Sotheby’s International Realty.

Sub impactul pandemiei, cererile clienţilor pentru proprietăţi situate în afara oraşelor au crescut exponenţial comparativ cu anii anteriori.

Astfel, în 2020, Romania Sotheby’s International Realty a intermediat vânzarea unor proprietăţi remarcabile: Conacul Dimachi-Arghiropol, monument istoric de secol XVIII, Hanul Balaban din Transilvania, un adevărat colţ de rai construit în stil tradiţional după planurile unei case vechi de peste 100 de ani, Vila Cantacuzino din Călimăneşti, monument de arhitectură reprezentativ, cu mare potenţial de dezvoltare turistică. Tot în 2020, Romania Sotheby’s International Realty a vândut case tradiţionale, precum casa din sat Bedeciu, judeţul Cluj, premiată la concursuri de design şi arhitectură.

În oraşe, interesul cumpărătorilor a fost axat pe proprietăţi istorice amplasate central.

Printre cele mai însemnate vânzări urbane au fost: vila neoclasică semnată de arhitectul Dimitrie Herjeu, fost sediul al Gestapo-ului, Vila Poesia, situată în centrul capitalei, în Piaţa Charles de Gaulle, casa arhitectului Dimitrie Maimarolu, din apropierea parcului Cişmigiu, şi Casa Auschnitt, bijuteria din centrul Galaţiului, toate monumente de arhitectură remarcabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.