Societatea britanică Sotheby's a anunţat că nu va mai vinde obiecte din coarne de rinocer, în contextul traficului şi al braconajului care decimează populaţia acestor anumale protejate, potrivit Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sotheby's a devenit sâmbătă cea mai recentă casă de licitaţii internaţională care pune capăt licitaţiilor de obiecte din corne de rinoceri, retrâgând mai multe loturi care urmau să fie puse în vânzare la Hong Kong în urma protestelor asociaţiilor care militează în favoarea mediului înconjurător. 

Casa de licitaţii trebuia să pună în vânzare trei loturi din coarne de rinocer săptămâna viitoare. "Societatea nu va mai propune pentru vânzare obiectele din coarne de rinocer pe viitor", a confirmat într-un comunicat Nicolas Chow, preşedintele Sotheby's în Asia. "Sotheby's deplânge masacrele ilegale şi negoţul care pune în pericol fauna sălbatică, şi susţine ferm eforturile comunităţii internaţionale de a proteja animalele", a adăugat el. 

Decizia survine după ce compania concurentă, Bonhams, a anulat, vineri, o vânzare la Hong Kong a 21 de loturi de sculpturi din coarne de rinocer, estimate la 3,87 de milioane de dolari (3,41 milioane de euro), în urma presiunilor, potrivit organizaţiei ecologiste Humane Society International. O altă casă de licitaţii, Christie's, a interzis deja licitaţiile de acest fel. 

Asociaţiile din domeniul protecţiei mediului au avertizat că o creştere, chiar dacă mică, a cererii de coarne de rinocer reprezintă un risc de extincţie a speciei.

Africa de Sud, care deţine în jur de 80% din populaţia de rinoceri, este terenul de vânătoare privilegiat al braconierilor. Peste 7.100 de animale au fost ucise în ultimii 10 ani. 

Cornele de rinocer sunt foarte căutate în Asia, preţul lor atingând 60.000 de dolari (52.900 de euro) pe kilogram. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.