Sorin Ovidiu Vîntu a publicat pe internet, marţi, un mesaj despre omul de radio şi de televiziune Andrei Gheorghe, pe care l-a descris drept „arogant, cult, inteligent şi extrem de loial prieteniei” care s-a născut între ei. Omul de afaceri a descris întâlnirea pe care a avut-o cu acesta pentru a îi propune angajarea la divizia de radio a grupului Realitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă apucasem de construcţia diviziei de radio al grupului Realitatea. Habar nu aveam ce înseamnă un radio şi am decis să-i cer ajutorul singurului tip de care auzisem din zona respectivă. A venit la mine acasă, s-a aşezat pe o canapea, şi-a răscrăcărat picioarele, şi-a aprins o ţigară fără să ceară voie, apoi uitându-se zeflemitor în direcţia mea, fără să mă focalizeze, m-a întrebat cu timbrul acela metalic şi rece: «De ce m-ai deranjat?». Am fost şocat de obrăznicia întrebării şi am oscilat câteva secunde între dorinţa de a-l da afară şi cea de a continua discuţia. Beneficiind de un moment de inteligenţă, am decis să continui discuţia.  «Vreau să te angajez la divizia mea de radio»”, a scris Vîntu.

„«Îl poţi angaja pe fiu-tu, barosane. Pe mine mă poţi ruga să te ajut. Dacă o să am chef, o să o fac. Dacă nu, nu!» La vremea aceea nu lucra nicăieri.  Arogant, cult, inteligent şi extrem de loial prieteniei care s-a născut între noi, aşa l-am descoperit mai apoi în timpul colaborării noastre. Rămas bun, prietene!”, a adăugat Vîntu, pe pagina sa de Facebook.

Omul de radio şi televiziune Andrei Gheorghe a marcat destine, a debutat destine, a enervat persoane şi personaje, a fost mărinimos, arogant, sincer, a fost o forţă, o gândire justă, a fost vocea FM-ului românesc, este ceea ce au scris şi au transmis pe reţelele de socializare colegii, prietenii şi rudele acestuia. Între cei care au scris despre Andrei Gheorghe s-au numărat: Răzvan Exarhu, Vlad Petreanu, regizorul Tudor Giurgiu.

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti (secţia rusă-engleză). Şi-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa, unde a rămas până în 1993. A realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa („Videomania”, „Vineri 13”), Pro FM Bucureşti (1996-2002; „Midnight Killer”, „13-14”) şi „Lanţul Slăbiciunilor” la Pro TV.

Între 2002 şi 2003, a realizat, la Antena 1, emisiunea “Gheorghe” şi a reluat emisiunea “13-14”, mai întâi la Radio 21, şi apoi la Radio Total (2005-2006).

A jucat şi în filme. A avut un rol secundar în filmele “Amen” (2002), de Costa Gavras, “Tinereţe fără tinereţe” (2007), de Francis Ford Coppola. Andrei Gheorghe a realizat şi un scurtmetraj, în 2008, “Dubla personalitate”.

Volumul său “Midnight Killer - Banalitatea s-a născut la oraş”, însoţit de un CD audio în colecţia “Ego Publicistica” de la editura Polirom, a fost publicat în 2006. Jurnalistul a fost în 2010 şi consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare.

A revenit în radio în 2014 până în 2016, şi a realizat la Pro FM matinalul alături de Greeg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.