Soprana Teodora Gheorghiu, care a fost remarcată de José Carreras, va cânta, joi, 29 martie, între orele 19.00 şi 21.00, la Sala mare a Ateneului Român, în cadrul primului ei turneu de recitaluri în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul spectacolului, în care soprana va fi acompaniată la pian de Franck Villard, este alcătuit din opere de: Gioachino Rossini („La separazione”, „La partenza şi La pastorella delle Alpi din Serate musicali”), Gaetano Donizetti („Com'e bello quale incanto din opera Lucrezia Borgia”), Giacomo Meyerbeer („D’una madre disperata din opera Il crociato in Egitto”), Gaetano Donizetti („Eterno amore e fè din Collezione di canzonette”, „Il barcaiolo din Nuits d’été à Possilipo” şi „La ninna nanna din Ricordi Napoletani”), Gioachino Rossini („Tanti affetti in tal momento din opera La donna del lago”) şi Vincenzo Bellini („Col sorriso d'innocenza din opera Il Pirata”).

Acest concert va încheia turneul Teodorei Gheorghiu, început pe 16 martie şi desfăşurat în şase oraşe din ţară. 

„Mă întorc de fiecare dată cu mult drag acasă, am mari emoţii, cu atât mai multe acum, când mă voi întâlni într-un timp foarte scurt cu publicul din mai multe colţuri ale ţării”, a spus soprana.

Biletele pot fi cumpărate de la Casa de Bilete a Ateneului Român, deschisă de marţi până vineri, în intervalul orar 12.00 – 19.00.

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influenţat în mod direct de tenorul spaniol José Carreras, unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi de operă ai generaţiei sale, care a remarcat-o în cadrul Julian Gayarre International Singing Competition. După acest concurs, Carreras i-a oferit artistei o bursă de studii. Ulterior, ea a câştigat mai multe competiţii, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaţinal „George Enescu” de la Bucureşti, dar şi a prestigioasei Queen Elizabeth Competition. Soprana a beneficiat şi de bursa de studii „Herbert von Karajan”.

În anul 2004, Teodora Gheorghiu a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007 şi 2010 a evoluat constant pe această scenă. A fost invitată pe importante scene din Europa, precum Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Grand-Théâtre din Geneva, Théâtre de Champs-Elysées din Paris, Opera Naţională Lorenă din Nancy, Opera din Lucerna, Opera de Stat din Viena. În 2014, a fost invitată la Festivalul de la Glyndebourne în rolul Sophie (Der Rosenkavalier – R. Strauss).

Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputaţi dirijori,precum Seiji Ozawa, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Christophe Rousset, Adam Fisher şi Bertrand de Billy.

Începând cu anul 2015, Teodora Gheorghiu abordează un repertoriu de soprană lirică şi debutează în roluri precum Mimi („Boema” – G. Puccini) şi Madama Corteze („Il viaggio a Reims” – G. Rossini). Cu rolul Contesei din „Nunta lui Figaro”, de W.A. Mozart, a realizat un amplu turneu in Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.