Soprana Angela Gheorghiu va susţine,pe 15 septembrie, de la ora 20.30, în Piaţa Constituţiei din Capitală, un concert extraordinar cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angela Gheorghiu va concerta sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica ”George Enescu” şi de tenorul Teodor Ilincăi. 

Concertul este o premieră pentru România, având la bază un concept unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie şi video mapping, transmit organizatorii. 

Întreaga scenă va fi acoperită de proiecţii video. Piesele muzicale vor fi sincronizate perfect cu proiecţii de video mapping special gândite pentru acest show, iar decorul virtual va fi tridimensional. 

Evenimentul, organizat de Primăria Capitalei prin Arcub, are loc în aer liber, iar accesul publicului este gratuit.

Zilele Bucureştiului vor continua în weekendul 16 - 17 septembrie cu spectacole de videomapping şi concerte pop-rock în Piaţa Constituţiei. Anul acesta se împlinesc 558 de ani de la prima atestare istorică a Bucureştiului.

Angela Gheorghiu s-a născut în Adjud, pe 7 septembrie 1965. Şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House, în ”La Boheme”. În acelaşi an, a debutat la Metropolitan Opera New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House a cântat pentru prima dată ”La Traviata”, în 1994. Angela Gheorghiu a fost o prezenţă constantă în săli de operă şi de concert din New York, Londra, Paris, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Viena, Salzburg, Madrid, Barcelona, Valencia, Praga, Montreal, Toronto, Moscova, Ljubljana şi Shanghai. A înregistrat numeroase discuri la case precum Decca şi EMI, iar în martie 2015, Warner Classics a lansat o colecţie aniversară - 25 de ani de carieră -, cuprinzând 8 CD-uri şi 1 DVD, intitulată ”Autograph”.

Eugene Kohn şi-a început cariera ca acompaniator de pian al unor staruri de operă precum Maria Callas, Franco Corelli, Luciano Pavarotti şi Renata Tebaldi. Studiile sale includ stagii de pregătire cu dirijori ca Fausto Cleva, Thomas Schippers şi Erich Leinsdorf. După ce dirijează frecvent la Metropolitan Opera din New York, şi-a făcut debutul pe scena operelor din Viena, Paris, Berlin şi Buenos Aires. În prezent, se dedică atât operei cât şi simfoniilor şi este directorul muzical al concertelor internaţionale ale lui Placido Domingo şi Andrea Bocelli. 

Fondată în 1868 la iniţiativa unui grup de muzicieni în frunte cu dirijorul Eduard Wachmann, Filarmonica din Bucureşti concertează începând cu 1889 sub cupola Ateneului Român. Din 1955, ea poartă numele de Filarmonica ”George Enescu”. Alături de ea au evoluat, pe parcursul anilor, Arthur Rubinstein, Lord Yehudi Menuhin, Sergiu Celibidache şi Dinu Lipatti. Seria discografică inaugurată în perioada interbelică prin înregistrările realizate cu participarea lui George Enescu este continuată şi îmbogăţită cu seturi de anvergură, precum integrala creaţiei simfonice şi concertante de Brahms şi integrala lucrărilor compuse de George Enescu.

Teodor Ilincăi şi-a făcut debutul internaţional în decembrie 2009, la Opera Regală din Londra, în ”La Boheme”, atrăgând atât aprecierea publicului, cât şi a criticii de specialitate, precum şi şansa de a debuta discografic, într-o înregistrare difuzată de casa de discuri Opus Arte, alături de Hibla Gerzmava şi sub bagheta lui Andris Nelsons. În 2013, i-a fost decernat Premiul de Excelenţă pentru promovarea imaginii României în străinătate de către Elite Art Club Unesco. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.