Regizoarea şi scenarista Sofia Coppola, premiată cu Oscar pentru „Lost in Translation”, va realiza în colaborare cu Apple primul ei serial pentru televiziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Variety, Coppola pregăteşte o miniserie, adaptare a romanului „The Custom of the Country” scris de Edith Wharton.

Ea va regiza după un scenariu propriu seria care spune povestea lui Undine Spragg, o fată din Midwest care încearcă să pătrundă în societatea newyorkeză. Romanul a fost lansat în 1913.

„Undine Spragg este antieroina literară preferată şi sunt încântată să o aduc pe ecrane pentru prima dată”, a spus Coppola.

Serviciul de streaming al Apple va lansa în curând şi cel mai recent lungmetraj al ei, „On the Rocks”, produs de A24, cu Bill Murray şi Rashida Jones în distribuţie.

Sofia Coppola a mai colaborat la proiecte de televiziune. Ea a fost coscenarist şi a regizat programul special de sărbători „A Very Murray Christmas” (2015) pentru Netflix. În plus, a regizat reclame pentru branduri ca Dior şi Gap.

Regizoarea în vârstă de 49 de ani este cunoscută pentru filme ca „The Virgin Suicides” (1999), lungmetrajul ei de debut care a avut premiera la Cannes, şi „Lost in Translation” (2004). Pentru acesta din urmă a primit trei nominalizări la Oscar şi trofeul pentru scenariu original. În acelaşi an, ea a primit şi un Glob de Aur pentru poveste.

Sofia Coppola a mai regizat „Marie Antoinette” (2006), „Somewhere” (2010), „The Bling Ring” (2013) şi „The Beguiled” (2017), care i-a adus trofeul pentru regie la Cannes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.