Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare a Societăţii Române de Radiodifuziune la 90 de ani de la înfiinţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, cu ocazia aniversării a 90 de ani de la fondarea Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru contribuţia importantă avută la promovarea şi susţinerea valorilor culturale, morale şi civilizaţionale româneşti, Preşedintele României a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, categoria F "Promovarea culturii", Societăţii Române de Radiodifuziune, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

La 1 noiembrie 1928 a fost difuzată prima emisiune a serviciului public de radio, instituţie care poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune. În acelaşi an dirijorul Mihail Jora a înfiinţat Orchestra Radio, astăzi Orchestra Naţională Radio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.