Rapperul Snoop Dogg a prezentat scuze jurnalistei CBS pe care a criticat-o şi ameninţat-o după ce ea a amintit într-un interviu că fostul baschetbalist Kobe Bryant, decedat pe 26 ianuarie într-un accident de elicopter, a fost acuzat de viol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gayle King de la „This Morning” a realizat un interviu cu Lisa Leslie, fostă baschetbalistă, despre Kobe Bryant. Jurnalista a întrebat-o pe Leslie dacă moştenirea lăsată de Bryant este afectată de acuzaţiile de viol care i-au fost aduse în 2003.

Amintirea acelui caz a provocat furie pe reţelele de socializare, jurnalista fiind ameninţată de numeroase persoane, între care şi rapperul Snoop Dogg, prieten al lui Bryant.

Într-un mesaj publicat miercuri pe Instagram, Snoop Dogg a transmis: „Două lucruri greşite nu fac unul bun. Când greşeşti, trebuie să repari”.

„Gayle King, te-am distrus public prin felul jignitor în care m-am luat de tine, bazat pe faptul că am fost furios din cauza întrebării pe care ai adresat-o. Am exagerat. Ar fi trebuit să gestionez asta în alt fel, am fost mult mai bine crescut de atât, aşa că vreau să mă scuz public pentru limbajul pe care l-am folosit, pentru că te-am numit şi pentru că am fost lipsit de respect”.

La rândul ei, King a fost nemulţumită de faptul că CBS News a promovat un fragment din interviu pe reţelele de socializare, care a stârnit reacţii critice şi ea a fost acuzată că a depăşit limita. Ea a publicat, săptămâna trecută, un mesaj pe Instagram în care a spus că înţelege de ce oamenii pot fi deranjaţi, dacă au văzut doar o mică parte din discuţie.

Între cei care au criticat-o pe jurnalistă s-au numărat şi LeBron James şi chiar Bill Cosby, însă comentariile lui Smoop Dogg au fost cele mai acide şi ameninţătoare. 

„Opreşte-te înainte să venim după tine!”, a spus el, între altele.

Oprah Winfrey, prietenă a lui King, a spus că jurnalista „nu se simte bine” şi că primeşte ameninţări cu moartea din cauza interviului.

După asta, au venit numeroase mesaje de susţinere a lui Gayle King, de la preşedinta CBS News, Susan Zirinsky, până la Susan Rice, fost oficial în administraţia Obama, şi până la scriitorul Ta-Nehisi Coates.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.