International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), sindicatul care reprezintă lucrătorii de la Hollywood, va demara luni greva naţională, dacă nu va ajunge la un acord cu studiourile şi producătorii, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IATSE şi principalii angajatori de la Hollywood vor continua negocierile joi.

Surse apropiate situaţiei au confirmat că părţile vor reveni la discuţiile virtuale după ce IATSE a mărit presiunea asupra Alliance of Motion Picture and Television Producers stabilind un termen limită privind greva naţională - luni, ora 12:01 -, dacă nu va fi ajuns la un acord privind contractul pe trei ani.

Mai mulţi membri ai sindicatului s-au plâns în ultimele zile că producătorii au încercat să îi folosească la maxim în perspectiva unei greve. Miercuri seară, 13 West Coast a trimis membrilor o actualizare spunând că a primit informaţii că angajatorii programau zile suplimentare de muncă neplanificate.

Memoriul a încurajat lucrătorii să raporteze orice condiţii nesigure de muncă la asistenţa telefonică a studioului şi să se folosească de sistemul studioului de a pune la dispoziţie o cameră de hotel sau deplasare, dacă lucrătorii sunt prea obosiţi să conducă până acasă.

„Între timp, rezistaţi tentaţiei de a partaja informaţii neverificate din alte surse decât sindicatul teritorial sau Hollywood Bargaining Committee”, le-a mai fost trasmis.

Preşedintele IATSE, Matthew Loeb, a condus negocierile pentru 13 West Coast teritoriale şi alte 23 de facţiuni din ţară în ultimele luni. 

Membrii International Alliance of Theatrical and Stage Employees (IATSE), din care fac parte operatori de cameră, cosmeticieni şi alţi lucrători din spatele producţiilor, spun că sunt nevoiţi să muncească foarte mult fără a avea garantate pauze de masă ori odihnă.

Ei cer condiţii mai bune de muncă, precum şi o plată corectă din partea serviciilor de streaming pentru a acoperi partea lor de muncă.

Mai mult de 50.000 de lucrători au votat pe 4 octombrie, iar 98,7% dintre ei au fost în favoarea opririi muncii. În cazul în care vor intra în grevă, aceasta va fi cea mai mare din Hollywood de la Al Doilea Război Mondial şi cea mai amplă din istoria sindicatului.

Sindicatul negociază cu Alliance of Motion Picture and Television Producers de mai multe zile. AMPTP a prezentat o nouă propunere pe 5 octombrie, iar IATSE a adus în discuţie o contraofertă pe 9 octombrie, potrivit unor surse apropiate discuţiilor.

În cazul în care nu va fi ajuns la un acord, 60.000 de oameni angajaţi în producţia de film şi televiziune în Statele Unite vor intra în grevă, iar acest lucru ar putea opri aproape întreaga producţie din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.