Înregistrarea din noiembrie 2019 a unui concert în care Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” au prezentat două lucrări din creaţia lui Anton Bruckner va fi difuzată joi, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online a filarmonicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu“ au fost dirijate în acest concert de Gerd Schaller.

Programul a cuprins lucrările „Simfonia nr. 9“ şi „Te Deum“, iar solişti au fost soprana Gabriela Iştoc, mezzosoprana Gabriela Popescu, tenorul Adrian Dumitru şi basul Marius Boloş.

Corul Filarmonicii „George Enescu“ este pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner.

„Simfonia nr. 9“ este ultima lucrare creată de Anton Bruckner între anii 1887-1896. Bruckner, care a dedicat-o „Dumnezeului iubit”, a murit înainte de finalizarea celei de a patra părţi.

„«Te Deum»-ul este o lucrare de sine stătătoare, care se cântă deseori ca o parte a patra a «Simfoniei nr. 9» de Bruckner. Este prima dată când la Filarmonica «George Enescu» a fost cântat «Te Deum»-ul în această  formulă, ca o continuare a simfoniei”, a explicat într-un comunicat Iosif Ion Prunner, director adjunct şi dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu”.

Înregistrarea va putea fi urmărită pe site-ul fge.org.ro, pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube ale filarmonicii, dar şi pe pagina de Facebook a Forumului Cultural Austriac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.