Filmul ”Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" a premiilor Oscar 2017, va deschide cea de-a 23-a editie a Astra Film Festival 2016. Festivalul se va desfăşura la Sibiu, în perioada 17 - 23 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va fi proiectat în premieră la Sibiu, luni, 17 octombrie, de la ora 18.00 în Sala Thalia şi de la ora 18.30 în Sala Auditorium a Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

”O singură zi cu familia Mirică din Bucureşti, ai cărei membri se adună într-un apartament de bloc cu ocazia parastasului pentru defunctul patriarch al familiei, se transformă într-o furtună care răscoleşte răni vechi, ranchiune, trădări mai mici sau mai mari, răzbunări şi reproşuri, re-punând în scenă acte din comedia umană. «Sieranevada» e un portret monumental al unei familii şi al unei societăţi dezbinate de neîncrederea izvorâtă dintr-o istorie a pericolului şi nesiguranţei, ale cărei amintiri produc răni în loc să le vindece. Cu puternice tente autobiografice, filmul continuă în aceeaşi estetică realistă, îmbinând elemente care se regăsesc în toate lungmetrajele sale (Cristi Puiu n.r.) de până acum”, se arată în comunicat.

Marţi, 18 octombrie, regizorul Cristi Puiu se va întâlni cu publicul, de la ora 18.00 la Salut Bistro.

”Există între regizorul Cristi Puiu şi Astra Film Sibiu o relaţie specială, care împlineşte exact 10 ani. Întâlnirea era oarecum predestinată, Puiu având un interes declarat pentru filmul documentar, interes ce transpare din filmele sale. Cristi Puiu spune: «Documentarul e privit ca ruda mai săracă a filmului, lăsat undeva în spate, la coadă. Eu nu cred că există documentar şi ficţiune. Există doar cinema». În 2016, pentru al 10-lea an consecutiv, Cristi Puiu este membru al prestigiosului juriu AFF”, se mai arată în document.

Astra Film Festival 2016 se desfăşoară pe durata a şapte zile, între 17 şi 23 octombrie, la Sibiu.

Festivalul este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, fiind un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, cu sprijinul Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.