Reprezentanţii teatrului Globe din Londra solicită urgent finanţare pentru a evita falimentul din cauza impactului „devastator” al pandemiei de Covid-19, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teatrul este închis din 20 martie şi conducerea a avertizat parlamentarii britanici că situaţia este critică şi că riscă să fie închis definitiv, în urma crizei sanitare.

Este nevoie, potrivit estimărilor, de cel puţin 5 milioane de lire sterline pentru a îşi reveni.

Instituţia nu a fost eligibilă pentru ajutorul acordat de Arts Council England şi „a rămas fără niciun sprijin de urgenţă”.

„Fără finanţare de urgenţă şi fără continuarea schemei de menţinere a locurilor de muncă, vom cheltui toate rezervele noastre şi vom intra în insolvenţă. Această situaţie a fost devastatoare din punct de vedere financiar şi poate fi finalul”, se arată în documentele transmise comitetului de selecţie din Departamentul pentru Cultură şi Media.

Parlamentarul conservator Julian Knight, care conduce comitetul, a spus într-o scrisoare trimisă ministrului Culturii Oliver Dowden că ar fi „o tragedie” dacă teatrul va fi închis.

„Shakespeare's Globe este o instituţie recunoscută la nivel mondial şi nu doar parte din identitatea noastră naţională, ci şi cel mai bun exemplu al contribuţiei majore a artei la economia noastră”, a scris el. „Dacă această comoară naţională va fi răpusă de Covid-19 ar fi o tragedie”.

Globe nu primeşte finanţare anuală de la Arts Council England, astfel că nu poate accesa fondul de urgenţă de 90 de milioane de lire sterline al acestuia.

Teatrul strânge 95% din venituri din vânzarea de bilete, tururi ghidate, ateliere educaţionale şi retail.

Conducerea instituţiei a avertizat acum că se află în cea mai mare criză de la redeschiderea în 1997.

Shakespeare’s Globe Theatre, reconstrucţie a teatrului omonim care a găzduit primele piese ale dramaturgului englez în urmă cu 400 de ani, a fost deschis pe 12 iunie 1997 de regina Elizabeth II şi de prinţul Philip.

Shakespeare's Globe a găzduit actori ca Sir Ian McKellen, Christopher Plummer, Dame Judi Dench, Jude Law, Ralph Fiennes şi David Tennant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.