Sezonul internaţional de cinema 2021 - 2022 al Royal Opera House va fi difuzat integral la Happy Cinema Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direct de pe scena emblematică din Covent Garden, mari artişti britanici şi internaţionali vor interpreta şase lucrări de referinţă din repertoriul Royal Ballet şi Royal Opera House.

Stagiunea debutează cu „Spărgătorul de nuci”, producţie spectaculoasă a lui Peter Wright. Un favorit al sezonului de Crăciun si un veritabil regal artistic, „Spărgătorul de nuci” va fi proiectat la Happy Cinema Bucureşti, duminică, 12 decembrie, şi joi, 23 decembrie.

Îi vor urma, la începutul anului, „Tosca”, de Puccini, care prezintă design-ul binecunoscut al lui Paul Brown, şi „Romeo şi Julieta”, de Kenneth MacMillan, adaptare clasică a piesei lui Shakespeare, pe muzica lui Prokofiev.

Sezonul va continua cu proiecţia aniversară a „Rigoletto”, de Verdi, cu ocazia a 171 de ani de la premiera sa, în 1851. Această versiune va fi prima producţie a lui Oliver Mears de când a devenit director al Operei Regale, în 2017, şi va fi difuzată în cinema în martie 2022.

„La Traviata”, de Richard Eyre, va fi prezentat în aprilie, iar „Lacul Lebedelor”, în mai 2022. Considerată o capodoperă a repertoriului de balet clasic, „Lacul Lebedelor” beneficiază de design-ul lui John Macfarlane şi revine pe scenă după ce anul trecut a fost întreruptă din cauza pandemiei.

Biletele pentru primele spectacole au fost puse în vânzare pe happycinema.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.