Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Capitalei anunţă lansarea procedurii de selecţie a experţilor evaluatori pentru Sesiunea de finanţare nerambursabilă „Bucureşti afectiv” 2022 destinată sectorului creativ bucureştean, realizată cu sprijinul Direcţiei de Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul periodic de finanţare a operatorilor culturali din Bucureşti sprijină anual peste 80 de proiecte şi acţiuni independente din toate domeniile artistice şi a ajuns în anul 2022 la cea de-a şaptea ediţie. Sesiunea din acest an are tema „Bucureşti afectiv” şi îşi propune să încurajeze generarea proiectelor culturale ce creează contexte de întâlnire şi reflecţie pentru locuitorii Capitalei şi care reimaginează oraşul într-un mod mai prietenos şi mai deschis pentru bucureşteni.

Apelul deschis pentru experţi evaluatori culturali se adresează persoanelor cu competenţe profesionale, artistice şi/sau ştiinţifice şi o activitate profesională şi/sau artistică coerentă şi recunoscută într-unul din următoarele domenii: arte vizuale (care includ, dar nu se limitează la: film, pictură, sculptură, grafică, arte decorative, instalaţii, colaj, artă textilă, design, proiecte curatoriale, fotografie, street art), educaţie culturală şi artă comunitară, artele spectacolului (teatru, dans, muzică), patrimoniu material şi patrimoniu imaterial (intervenţie culturală urbană, arhitectură), multimedia, artă şi tehnilogie (noile media, artă digitală), proiecte interdisciplinare şi colaborative.

De asemenea, candidaţii trebuie să cunoască legislaţia naţională şi strategiile şi politicile publice în domeniu şi să deţină experienţă în scrierea, coordonarea sau evaluarea de proiecte culturale.

Experţii culturali sunt invitaţi astfel să îşi depună candidatura pentru poziţia de expert evaluator în cadrul Sesiunii de finanţare 2022 prin email la finantare@arcub.ro sau la sediul ARCUB (strada Lipscani 84-90, sector 3, Bucureşti) până la data de 29 aprilie, ora 12.00.

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă Formularul de candidatură pentru înscrierea ca expert evaluator independent (disponibil online pe arcub.ro în secţiunea Finanţare) şi Curriculum vitae.

Rezultatele selecţiei finale vor fi comunicate în data de 9 mai.

Evaluarea proiectelor din cadrul Sesiunii de finanţare „Bucureşti afectiv” se va face în perioada 30 iunie - 20 iulie.

Anunţul de selecţie a experţilor evaluatori şi Formularul de candidatură şi sunt disponibile pe site-ul arcub.ro, în secţiunea Finanţare.

Pentru a diversifica oferta culturală a oraşului Bucureşti şi pentru a maximiza impactul culturii asupra bucureştenilor, Primăria Capitalei şi ARCUB au lansat Programul de susţinere financiară a proiectelor culturale, un apel deschis către artişti şi organizaţii culturale de a realiza proiecte şi acţiuni inovative care îmbogăţesc şi diversifică viaţa culturală a oraşului Bucureşti.

Finanţarea proiectelor organizaţiilor culturale din sectorul cultural din Bucureşti este o parte fundamentală a istoriei ARCUB, instituţia fiind înfiinţată în 1996 pentru a deservi exact acest scop, pe care l-a urmărit, sub diferite forme, de-a lungul întregii sale activităţi.
În perioada 2014-2021, ARCUB a susţinut, prin Programul anual de Finanţare Nerambursabilă pentru Operatorii Culturali, peste 400 de proiecte din toate domeniile culturale – teatru, arte vizuale, dans, muzică şi educaţie prin cultură, printre care singurul festival rromani din ţară, piese de teatru iniţiate de tineri studenţi, proiecte împotriva discriminării, festivaluri de animaţie, improvizaţie, de chitară sau muzică veche, rezidenţiate pentru artişti emergenţi, festival de muzică balcanică sau dedicat culturii armene, evenimente de dans, piese de teatru şi festivaluri de lectură pentru copii şi, nu în ultimul rând, evenimente dedicate revitalizării vechilor zone industriale şi transformării acestora în centre de artă şi design. Finanţările acordate au fost nerambursabile şi s-au acordat anual, în urma unui proces de selecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.