Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a anunţat vineri a treia sesiune de finanţare pe anul acesta, dedicată proiectelor editoriale, cu un buget total de 800.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul sesiunii III/ 2021, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii, e distribuit pe următoarele secţiuni: carte (500.000 de lei), reviste şi publicaţii culturale (150.000 de lei) şi Ediţii de poezie (100.000 de lei). Pentru contestaţii este prevăzut un buget de 50.000 de lei.

„Consiliul AFCN este continuu preocupat prin propunerile strategice să susţină interesul faţă de cultura scrisă, mai cu seamă cea contemporană. Sperăm că perioada de izolare a fost utilă scriitorilor şi editorilor pentru pregătirea de proiecte noi şi că finanţările vor face posibile şi anul acesta lecturi surprinzătoare, parcursuri poetice şi informaţii culturale de actualitate pentru publicul de toate vârstele”, a declarat într-un comunicat Irina Cios, directoarea AFCN.

Au fost definite priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim. Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuţia de 10% şi tirajul minim obligatoriu. De asemenea, titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare.

Între 4 mai şi 2 iunie 2021, pot propune proiecte edituri şi redacţii de publicaţii culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activităţi editoriale şi/sau persoane juridice de drept public.

Începând cu 10 mai, va fi deschisă şi aplicaţia de depunere a candidaturilor pentru comisiile de evaluare. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maxim două arii tematice de expertiză.

Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi anunţate la începutul lunii august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.