Serialul „Spitalul de campanie”, care urmăreşte vieţile medicilor şi asistentelor din singura unitate medicală din sudul Afganistanului ce oferă îngrijiri chirurgicale avansate, va debuta pe 4 martie la AXN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câte un episod va fi difuzat în fiecare joi, de la ora 21:00.

Acţiunea are loc în 2006, la unitatea medicală multinaţională NATO Rol 3 din Kandahar, unde o echipă internaţională de medici şi asistenţi practică intervenţii chirurgicale de urgenţă şi terapie intensivă, la cele mai înalte standarde, care reprezintă singura soluţie pentru soldaţii, civilii, uneori chiar şi inamicii răniţi în conflictele armate.

Spitalul de campanie Rol 3 este situat în mijlocul unei zone de război, lângă una dintre cele mai aglomerate piste aeriene din lume, unde temperatura la umbră ajunge la 60 de grade Celsius. Deşi unitatea medicală este cea mai performantă din Kandahar, ea se află într-un spaţiu improvizat, toate facilităţile fiind regândite pentru a se potrivi unui teatru de operaţiuni – un amestec de clădiri temporare ridicate din placaj şi pânză, lipite cu bandă adezivă, corturi şi containere de transport reamenajate, care înconjoară unitatea sub forma unor pereţi de protecţie.

Conducerea spitalului de campanie este asigurată de colonelul Xavier Markes, din partea forţelor canadiene, un chirurg militar de carieră. Din echipă mai fac parte chirurgii traumatologi de top, un psihiatru, iar comandantul Will Royal este asistent şef.

Pe parcursul celor 13 episoade, conflictele inerente din viaţa personajelor, care apar din viaţa de zi cu zi, pe câmpul de luptă, dar şi alegerile medicale complicate, care uneori fac diferenţa între viaţă şi moarte, se dezvăluie.

Elias Koteas, Michelle Borth, Luke Mably, Arnold Pinnock fac parte din distribuţie, în timp ce Daniel Petrie Jr. („Beverly Hills Cop”) este creatorul serialului. Acesta este şi scenarist şi producător executiv, alături de Jinder Oujla Chalmers, Simon Vaughan şi Patrick Irwin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.