Focus Sat TV va transmite sezoanele 6,7 şi 8 ale serialului „Spirala crimei” (Spiral/ Engrenages), producţie Canal+ Original, din 12 septembrie, ora 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serial poliţist cu accente psihologice, plin de acţiune şi adrenalină, „Spirala crimei” urmăreşte atât activitatea profesională cât şi viaţa privată a ofiţerilor de poliţie din Paris şi a avocaţilor şi judecătorilor de la Palais de Justice, difuzat luni şi joi, de la ora 22:00, câte două episoade în fiecare seară.

Serialul aduce în prim-plan criminalitatea şi justiţia, prezentate din diferite perspective, cea a poliţiştilor, a judecătorilor şi avocaţilor, ideea centrală urmărind numeroasele faţete ale sistemului judiciar francez prin ochii oamenilor din sistem reprezentaţi de personaje memorabile. Laure Berthaud (Caroline Proust) are funcţia de căpitan de poliţie şi este puternică, hotărâtă şi implicată total în meseria ei. Nu se fereşte niciodată să-şi asume riscuri, iar abordarea ei i-a adus în probleme în trecut. Gilou (Thierry Godard) este colegul lui Berthaud, prieten apropiat şi aliat, un tip de poliţist dur, ale cărui metode şi stil de viaţă nu sunt întotdeauna cele mai ortodoxe. El are antecedente de dependenţă de substanţe ilegale. Josephine Karlsson (Audrey Fleurot) este tânără avocată talentată şi extrem de ambiţioasă, care este hotărâtă să ajungă în vârf cu orice preţ. Fără scrupule, ea lucrează adesea la cazuri dificile pentru a avansa în carieră, chiar dacă uneori îi este afectată reputaţia. Judecătorul Francois Roban (Philippe Duclos) este un judecător intransigent şi extrem de riguros. El aplică legea cu meticulozitate, dar dedicarea cu care luptă împotriva criminalităţii creează uneori disconfort la niveluri înalte.

„Spirala crimei” este un serial longeviv, cu personaje şi intrigă puternice, care a adunat de-a lungul timpului mulţi fani, de aceea sezonul 6, lansat după doi ani de absenţă de pe micile ecrane, a fost primit cu mult entuziasm de către public. În episoadele acestui sezon regăsim protagoniştii pasionaţi de munca lor, dar care au o viaţă personală dezordonată. Printre acestea, muncitoarea Laure şi durul Gilou, care formează o alianţă puternică pentru a încerca să-şi ascundă greşelile. În arenă păşeşte cu încredere şi Joséphine, avocata nemiloasă şi interesată doar de bani. Drumurile lor se vor insersecta când este descoperită o bandă criminală ce lucrează în colaborare cu poliţişti corupţi.

Al şaptelea sezon expune în continuare aspectul procedural al poliţiei şi, încă o dată, o infracţiune simplă se extinde din ce în ce mai mult şi dezvăluie corupţie şi reţelele criminale complicate. Personajele încearcă să se menţină pe linia de plutire, iar Gilou şi Laure sunt readuşi împreună de către un dublu asasinat într-un restaurant chinezesc situat în cartierul Belleville. Una dintre victime este un apreciat fost superior al echipei. Obstacole neaşteptate aduc pentru cei doi o dilemă: să renunţe la adevăr sau să trădeze instituţia pe care au slujit-o cu fidelitate.

În ultimul sezon „Spirala crimei”, al optulea, Laure şi Gilou lucrează la investigaţii diferite până ce se dovedeşte că există o legătură între cazurile lor. Ei îşi unesc forţele din nou pentru a-şi finaliza investigaţiile expunându-se la tot felul de pericole. Încă o dată acţiunea se bazează pe Gilou şi Laure care iau mai multe decizii neinspirate, în timp ce expun faţa dură şi nemiloasă a celui mai romantic oraş din lume.

Considerat de unele voci din industrie ca cel mai bun serial poliţist francez, producţia a primit de-a lungul timpului 23 de nominalizări la premii naţionale şi internaţionale şi a câştigat un Premiu Emmy la categoria „Cel mai bun serial dramatic”.

Ultimele trei sezoane ale serialului „Spirala crimei” vor intra în biblioteca VOD din Aplicaţia Focus Sat, alături de numeroase alte seriale europene de succes producţie Canal+ Original, printre care se numeră „Ultimele pantere”, „Posedare”,  „Regele Varşoviei” „Planeta celor singuri”, „Pro şi contra”,  „Paris Police 1900”, „Baron Noir”, „Pedagogul”, „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine”, „Ostatici în subteran”, „Ani şi ani”, „Klangor”, precum şi sute de alte filme din catalogul FilmBox OnDemand, documentare premium National Geographic şi History ş.a.

Cei care nu sunt încă clienţi Focus Sat pot testa gratuit timp de 7 zile Aplicaţia Focus Sat.

Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum şi în aplicaţia Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.