Serialul poliţist „Memorie perfectă” („Unforgettable”, 2011-2016), în care un detectiv cu o memorie mai exactă decât a lui Sherlock Holmes şi mai vastă ca a unui elefant va rezolva cazuri dificile, va fi difuzat de DIVA din 3 aprilie, de luni până vineri, de la ora 20.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce fostul ei iubit, locotenentul Al Burns (Dylan Walsh), îi cere ajutorul, detectivul Carrie Wells (Poppy Montgomery) se alătură unei secţii de poliţie din New York, unde îşi foloseşte memoria fotografică şi extrem de detaliată. Memoria ei este ca o bibliotecă plină de casete VHS, pe care le poate rula oricând pentru a rezolva diverse cazuri dificile. Noul ei loc de muncă o va ajuta să descopere singurul lucru pe care nu şi-l poate aminti: ce s-a întâmplat în ziua în care i-a fost omorâtă sora.

Twist-ul reprezentat de boala protagonistei (hipertimezie sau memorie autobiografică superioară) este ceva real: această afecţiune îţi permite să ai o memorie extraordinară şi să îţi aduci aminte extrem de detaliat tot ce ai văzut de-a lungul vieţii. O persoană care are hipertimezie este capabilă să îţi spună - dacă îi spui o dată din calendar, pe care a trăit-o - ce zi a săptămânii a fost, când a răsărit soarele, tot ce a făcut atunci şi dacă la acea dată a avut loc vreun eveniment notabil. Pentru a respecta cu acurateţe caracteristicile acestei afecţiuni, serialul „Memorie perfectă” a apelat la o consultantă care suferă de aceeaşi boală: actriţa Marilu Henner (cunoscută graţie rolului din sitcomul „Taxi”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.