Serialul „Pe urmele lui Hitler” revine la televiziunea History cu cel de-al treilea sezon, care va fi difuzat începând din 23 ianuarie, în fiecare marţi, de la ora 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest nou sezon, cel de-al treilea al serialului, echipa de investigaţie condusă de veteranul CIA Bob Baer, cu 21 de ani de experienţă, şi de John Cencich, specialist în crime de război, desfăşoară o operaţiune amplă de căutare, pentru a afla dacă infamul dictator a supravieţuit războiului şi a reuşit să dispară, informează History.

Echipa descoperă un „bârlog nazist” în sălbăticia argentiniană şi caută indicii despre un submarin dispărut care l-ar fi putut scoate pe Hitler din Europa după colapsul Germaniei. 

Pentru a identifica o posibilă cale de evadare a lui Hitler, Bob apelează la o nouă metodă de investigaţie pe care agenţiile de informaţii din întreaga lume o folosesc pentru a găsi şi captura persoane importante: „Asset Mapping”. Astfel, echipa va cerceta reţeaua de asociaţi de top ai lui Hitler, analizând rolurile pe care le-au avut aceştia în potenţiala lui evadare. Prin acest instrument de investigaţie, CIA i-a descoperit pe Saddam Hussein şi Osama bin Laden.

Totodată, Bob a recrutat-o în cadrul anchetei pe Nada Bakos, fost ofiţer în găsirea teroriştilor şi unul dintre experţii mondiali în domeniul reţelelor teroriste, care a făcut parte din echipa responsabilă pentru urmărirea şi dezmembrarea reţelei al-Qaeda şi pentru colectarea informaţiilor care au dus la capturarea lui Osama bin Laden şi a lui Abu Musab al-Zarqawi („naşul" ISIS).

Împreună, Bob şi Nada trimit o echipă pe teren formată din sergentul Tim Kennedy din Forţele Speciale ale SUA, jurnalistul veteran de investigaţie Gerrard Williams, pilotul şi operatorul din Forţele Aeriene Speciale Mike Simpson şi istoricul James Holland. Aceştia vor angaja experţi locali, istorici şi vânători militari de oameni, înarmaţi cu cea mai nouă tehnologie, pentru a examina această reţea complexă şi care să răspundă definitiv la întrebarea: „cum ar fi putut Hitler să scape de justiţie?”.

History, principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK, a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin Akta-DCS, Digi, iNES IPTV, Orange TV, Telekom şi UPC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.