Serialul spaniol „Patria”, adaptare a romanului omonim scris de Fernando Aramburu, va fi lansat de HBO pe 17 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia va fi disponibilă în SUA şi în 61 de ţări din Europa şi America Latină. Reţeaua de televiziune a distribuit online, miercuri, trailerul oficial.

Serialul spune o poveste care se petrece pe parcursul a trei decenii, în Ţara Bascilor ameninţată de gruparea teroristă ETA, din perspectiva a două familii dezbinate de conflictul violent. Vieţile lui Bittori şi ale familiei sale se schimbă în ziua în care membrii ETA îi ucid soţul, pe Txato, şi relaţia cu prietena ei apropiată, Miren, al cărei fiu face parte dintr-o celulă ETA, se încheie.

Cu peste 1 milion de copii vândute şi recompensat cu mai multe premii, „Patria”, de Fernando Aramburu, a devenit unul dintre cele mai importante romane spaniole din ultimul deceniu. Portretul a două familii basce în plin conflict politic şi social timp de peste trei decenii şi noua perspectivă asupra terorismului şi consecinţele lui în rândul populaţiei sunt principalele teme ale poveştii.

Producători executivi HBO Europe sunt Miguel Salvat, Steve Matthews şi Antony Root. Serialul „Patria” este produs de Alea Media pentru HBO Europe, cu participarea HBO Latin America.

Noua miniserie cu opt episoade produsă de HBO Europe va avea premiera mondială la festivalul Series Mania din Lille (20-28 martie), unde a fost selectat în competiţie. Serialul va fi difuzat simultan în cele 21 teritorii HBO Europe în mai 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.