Noua producţie Canal+ Original „Paris Police 1905” (sezonul 2 al serialului noir francez „Paris Police 1900”) va fi disponibilă din 30 martie în aplicaţia Focus Sat şi la Focus Sat TV (luni şi joi, de la ora 22:00).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noile episoade continuă povestea din „Paris Police 1900” (disponibil în Aplicaţia Focus Sat şi difuzat la Focus Sat TV în octombrie 2021). În primul sezon, acţiunea se desfăşoară în 1899, când în Sena este descoperit cadavrul unei femei, iar tânărul şi ambiţiosul detectiv Antoine Jouin (Jérémie Laheurte, din „Adèle: Capitolele 1 şi 2”) conduce investigaţia.

Creat de celebrul autor francez de romane grafice Fabien Nury („Tyler Cross: Black Rock”, „I Am Legion”, „Il était une fois en France”), serialul a pornit de la evenimente şi figuri istorice reale. Şi continuă acum cu alte 6 episoade a căror acţiune începe în Ajunul Crăciunului, în 1904.

În „Paris Police 1905” un nou cadavru neidentificat e descoperit în capitala Franţei, de data aceasta în parcul Bois de Boulogne. Inspectorul Antoine Jouin investighează cazul, care îl va trimite adânc într-o zonă secretă a oraşului: pădurile de la periferie, unde cele mai întunecate dorinţe prind viaţă şi unde toate figurile criminale din Paris se simt ca acasă. În paralel, şeful poliţiei, Louis Lépine (Marc Barbé, din „La Vie en Rose”), este forţat să scape de toate prostituatele de pe străzile Parisului şi se gândeşte serios la demisie, fiind bănuit şi că are o amantă. Iar curtezana Marguerite „Meg” Steinheil (Evelyne Brochu, din „Orphan Black”) a ajuns să conducă o mică organizaţie criminală: are cel mai elegant cazino din oraş, se bucură de protecţia lui Lépine şi se foloseşte de expoziţiile de pictură ale soţului ei, pentru a-şi ascunde adevărata ocupaţie ilegală. Toate aceste personaje sunt atrase din nou într-un vârtej de vicii, corupţie şi şantaj, în care toată lumea are ceva de ascuns. Inclusiv poliţia.

Noile episoade sunt regizate de Julien Despaux („Zona neagră”/„Black Spot”) şi Frédéric Balekdjian (premiat la Festivalul de Film de la Berlin 2005, pentru „Les mauvais joueurs”). Decorurile au fost concepute de Pierre Quefféléan (câştigător al Premiului César 2018, la categoria „cele mai bune decoruri”, pentru filmul „La revedere acolo sus”/„Au revoir là-haut”). Iar de garderobă - care este axată pe piese vestimentare de iarnă, când are loc acţiunea - s-a ocupat în continuare Anaïs Romand (câştigătoare a 3 Premii César, pentru costume).

Departe de imaginea idilică despre La Belle Époque (1871-1914), din 30 martie, serialul-eveniment „Paris Police 1905” spune o poveste plină de vicii şi viciaţi, riguros documentată şi cu o intrigă bine construită, premieră în România.

Iubitorii serialelor europene pot explora biblioteca VOD din Aplicaţia Focus Sat în care vor descoperi universul captivant Canal+ Original cu personaje aclamate internaţional. „Toate acele lucruri”,  „Regăsirea”, „Ridley Road”, „Ultimele pantere”, „Posedare”, „Avocatul”, „Regele Varşoviei” „Planeta celor singuri”, „Pro şi contra”, „Paris Police 1900”, „Baron Noir”, „Pedagogul”, „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine”, „Ostatici în subteran”, „Ani şi ani”, „Klangor”, „Spirala crimei” precum şi sute de alte filme, seriale şi documentare pot fi vizionate chiar şi de cei care nu sunt clienţi Focus Sat, care au posibilitatea să testeze gratuit timp de 7 zile Aplicaţia Focus Sat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.