Postul de televiziune History va difuza din 1 martie, în fiecare duminică, de la ora 21.00, serialul documentar "Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea". Acesta surprinde poveştile unor branduri vizionare precum Heinz, Kellogg, Post şi McDonald's, care au transformat complet sectorul alimentar american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ele au contribuit decisiv la modul în care Statele Unite ale Americii au pus bazele unei industrii alimentare revoluţionare.

După Războiul Civil a avut loc o revoluţie condusă de antreprenori cu perspectivă, care au forţat limitele inventivităţii şi au fondat afaceri care auschimbat această industrie. Pe măsură ce o nouă eră consumeristă se întrezărea, aceşti antreprenori şi-au asumat riscuri şi au lansat afaceri care au implicat tehnologiiinovatoare pentru acea perioadă, redefinind sectorul alimentar, dar mai mult decât atât, obiceiurile alimentare ale întregii planete.

Documentarul "Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea" este o punere în scenă a unor momente cheie din evoluţia acestor magnaţi din sectorul alimentar, rivalităţile dintre aceştia, dar şi modul în care au salvat economia americană.

Nume precum Will Kellogg, Henry Heinz, Milton S. Hershey, fraţii McDonald's şi fraţii Mars au ajuns să construiască imperii in domeniu, au ajutat la câştigarea Războaielor Mondiale şi au schimbat peisajul american pentru totdeauna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.