Serialul documentar „Chipurile României”, realizat de Charlie Ottley, prezentator şi specialist în ecologie al postului de televiziune The British Travel Channel, autorul „Wild Carpathia”, va avea premiera duminică la Kanal D, care doreşte astfel să celebreze Centenarul Marii Uniri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul format din opt episoade va debuta duminică, la ora 13.00.

„Chipurile României” oferă un portret al regiunilor istorice ale României prin intermediul călătoriei, gastronomiei, culturii specifice fiecărei zone, meşteşugurilor, istoriei. Scopul acestor documentare este de a milita pentru conservarea monumentelor, de a arăta impactul pe care îl au defrişările ilegale şi de a prezenta oameni care luptă să protejeze o parte dintre cele mai ameninţate clădiri istorice şi zone naturale.

Ottley a realizat călătoria prin ţară pe motocicletă şi a întâlnit bucătari celebri, muzicieni, povestitori, istorici, oameni cu influenţă şi ecologişti.

„În trecut, când România a încercat să promoveze turismul, erau prezentate mereu aceleaşi lucruri, aceleaşi destinaţii. Am dorit să arăt că fiecare regiune a acestei ţări este frumoasă şi trebuie onorată. Sunt lucruri minunate de văzut indiferent unde mergi, dar sunt, de asemenea, şi zone care au nevoie imediată de ajutor şi de a fi protejate înainte de a fi distruse. Prezervând moştenirea naturală şi culturală a României, biodiversitatea de care se bucură, pădurile ancestrale, satele istorice şi monumentele, putem să asigurăm un venit sustenabil pentru zonele rurale", a transmis prezentatorul şi specialistul în ecologie.

El a adăugat: „Am vrut să facem aceast serial ca să educăm copiii României şi să arătăm părinţilor ce comori nepreţuite are România şi câtă nevoie este să fie păzite pentru generaţiile viitoare. Şi am mai dorit să documentăm monumentele în stare de degradare înainte de a fi pierdute. În fiecare episod semnalăm exemple de bună practică, precum Ambulanţa Arhitecţilor şi Ţiglaria de la Apos”.

Realizatorul prezintă zone diverse, de la Delta Dunării până în Maramureş, de la graniţa cu Ucraina până la Porţile de Fier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.