„Doctorul Moarte/ Dr. Death”, cu Joshua Jackson, Alec Baldwin şi Christian Slater, serialul bazat pe o poveste reală, are premiera joi, de la ora 22.00, pe AXN şi va fi difuzat cu episoade duble.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul prezintă povestea cutremurătoare, dar adevărată a doctorului Christopher Duntsch, interpretat de Joshua Jackson, un neurochirurg aparent genial din Dallas care, de-a lungul mai multor ani, a mutilat şi chiar a ucis pacienţii pe masa de operaţie. Carismatic, dar fără scrupule, acesta reuşeşte să evite suspiciunile celor din jur şi a conducerii spitalelor unde lucrează şi sub protecţia unui sistem medical indiferent faţă de cei care au nevoie de ajutor, continuă să rănească oameni nevinovaţi.

Din cei 37 de pacienţi pe care Duntsch i-a operat în spitalele din Dallas timp de aproximativ doi ani, 33 au devenit victime, dintre care doi au şi decedat, ca urmare a acţiunilor sale iresponsabile din sala de operaţie. Până în momentul în care doi medici, neurochirurgul Robert Henderson (Alec Baldwin) şi chirurgul vascular Randall Kirby (Christian Slater) realizează magnitudinea situaţiei şi reuşesc să convingă procurorul din Dallas, Michelle Shughart (AnnaSophia Robb), să lucreze împreună pentru a-l opri.

În serial, cu apariţii episodice, joacă şi Grace Gummer (Kim Morgan), fiica renumitei actriţe Meryl Streep, fosta asistentă şi presupusa iubită a lui Christopher Duntsch.

Întrebarea despre cum a putut Duntsch să opereze cu impunitate atât de mult timp, în condiţiile în care a fost înconjurat de mulţi oameni care au încercat să tragă semnalul de alarmă şi au eşuat transcende în toate episoadele. Serialul „Doctorul Moarte” face salturi în timp în fiecare episod pentru a arăta cum era Duntsch ca tânăr, prieten şi student la medicină, iar mai târziu ca şi chirurg, partener şi prieten.

Care ar putea fi motivele din spatele acţiunilor doctorului Duntsch - sociopat sau pur şi simplu o eroare umană? Au reuşit victimele Doctorului Moarte să-şi facă dreptate? Cum de un sistem conceput pentru a-i proteja pe cei mai lipsiţi de apărare a permis să se ajungă la 33 de victime? Ce deznodământ va avea Doctorul Moarte?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.