Seria „Cazul ucigaşului Zodiac”, despre un criminal care a făcut numeroase victime la începutul anilor ’60 şi ’70 în Statele Unite ale Americii, fără a fi identificat încă, va avea premiera vineri, 9 februarie, de la ora 22.00, la televiziunea History.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria limitată „Cazul ucigaşului Zodiac” este împărţită în cinci episoade care urmăresc o echipă formată din detectivi, investigatori şi spărgători de coduri care încearcă să îl identifice pe criminal. Aceştia vor lucra alături de supercomputerul CARMEL, primul de acest tip care a fost programat să gândească asemenea unui criminal.

Subiectul filmului lui David Fincher, „Zodiac” (2017), cu Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. şi Mark Ruffalo în roluri principale, acest ucigaş a fost cunoscut pentru faptul că obişnuia să trimită scrisori şi coduri pline cu simboluri stranii. Unul dintre acestea, codul Z340, i-a uluit pe specialişti renumiţi în criptologie de-a lungul a peste 45 de ani. Cuprinzând simboluri antice şi moderne deopotrivă, codul este considerat, alături de codul Enigma folosit de nazişti, unul dintre cele mai greu de decodificat din istorie, luând în considerare că specialiştii FBI, CIA, şi sute de alţi experţi nu au reuşit să îl spargă. 

Noua serie History, realizată de producătorii serialului „Pe urmele lui Hitler”, prezintă o echipă de investigatori renumiţi, condusă de Sal LaBarbera, cel mai bun detectiv din istoria poliţiei din Los Angeles, şi partenerul lui Ken Mains, expert în crime nerezolvate, care împreună cu o echipă formată din experţi în spargerea de coduri, coordonată de Kevin Knight, specialistul în decodificări de la Universitatea din California, şi supercomputerul CARMEL vor găsi rezolvarea cifrurilor Zodiac. Aceştia vor reuşi să spargă o parte importantă din coduri, primind acces fără precedent la dosarele poliţiei, descoperind dovezi noi, beneficiind în acelaşi timp şi de sprijinul reprezentanţilor CIA şi FBI. Pe teren sau în laborator, aceste minţi extraordinare vor încerca să-l aducă în faţa justiţiei pe unul dintre cei mai cunoscuţi criminali din SUA. 

History, principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK, a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin Akta-DCS, Digi, iNES IPTV, Orange TV, Telekom şi UPC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.