Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, a transmis, vineri, un mesaj după agresiunea din Suceava în care cere măsuri pentru garantarea libertăţii presei. ”Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îţi faci meseria”, a transmis Ramona Chiriac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare de informaţia apărută în presă, potrivit căreia doi jurnalişti şi un activist de mediu au fost agresaţi într-o pădure din judeţul Suceava în timp ce îşi făceau meseria. Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îţi faci meseria. Informaţiile sunt un bun public. Trebuie să îi protejăm pe jurnalişti, căci ei sunt cei care asigură transparenţa”, a transmis, vineri, Ramona Chiriac.  

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România cere autprităţilor naţionale să ia măsuri: ”Autorităţile naţionale trebuie să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene şi sunt înscrise în Carta europeană a drepturilor fundamentale. Aşa cum a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Comisia lucrează la o lege care să garanteze independenţa presei”.  

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România susţine că, dacă apărăm presa, ”apărăm, în acelaşi timp, democraţia".  

Doi jurnalişti şi un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România au fost bătuţi de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.