Deborah Dugan, şefa Recording Academy, organizaţia care acordă premiile Grammy, a fost concediată la câteva luni după ce a fost acuzată că a creat un mediu de lucru toxic şi după ce ea a semnalat cazuri de hărţuire sexuală, nereguli în votul pentru premiile Grammy şi conflicte de interese din cadrul Academiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dugan a fost, în urmă cu câteva săptămâni, suspendată din funcţie. Luni seară, Recording Academy a anunţat că ea a fost concediată, invocând „carenţe şi greşeli importante de management”.

În ianuarie 2020, Dugan a spus că a fost forţată să renunţe la funcţia de CEO după ce a depus o plângere în luna decembrie, la Equal Employment Opportunity Commission, în care acuză Academia că a recurs la represalii şi că a făcut public un fals pretext pentru a o concedia.

Acum, ea a spus că este „dezamogită”, dar nu surprinsă de faptul că a fost concediată.

„În loc să încerc să reformez instituţia coruptă din interior, voi continua să lucrez pentru a-i trage la răspundere pe cei care vor continua să facă înţelegeri şi să păteze procesul de vot pentru Grammy şi să discrimineze femeile şi persoanele de culoare”, a mai spus ea, citată de AFP. „Artiştii merită mai mult. Pentru mine, asta este adevărata însemnătate a luării de atitudine”.

În motivarea concedierii ei, Academia a transmis că decizia a venit după „două investigaţii independente, costisitoare şi cuprinzătoare legate de doamna Dugan şi de acuzaţiile aduse ei şi făcute de ea”. 

„Aceste investigaţii au fost conduse de persoane experimentate fără legătură anterioară cu Academia. Au fost intervievate 37 de martori şi revizuite numeroase documente şi e-mailuri relevante”.

Dugan a fost suspendată din funcţie cu zece zile înainte de gala premiilor Grammy, din 26 ianuarie, după ce Academia - care are 25.000 de membri - a acuzat-o de comportament neadecvat faţă de o angajată care a susţinut că ea a creat „un mediu de lucru toxic şi intolerabil”. Avocatul ei, Bryan Freedman, a contestat învinuirea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.