Academia Română şi Compania Naţională de Investiţii vor semna, miercuri, contractul de reabilitare, consolidare şi extindere a sediului Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, în valoare totală de aproximativ 125 de milioane de lei. Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române începând cu ora 9.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul va fi semnat de acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, şi Manuela Irina Pătrăşcoiu, preşedinta Companiei Naţionale de Investiţii, în prezenţa ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei Attila-Zoltán Cseke.

Proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare, extindere şi dotare a sediului istoric al Academiei Române şi construire a unui nou corp de aulă a fost inclus în anul 2020 în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul „Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor“, şi aprobat de Guvernul României prin Hotărârea  nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021. În luna februarie a anului 2022 Compania Naţională de Investiţii a lansat procedura de achiziţie publică pentru atribuirea lucrărilor.

Investiţia va conduce la realizarea a trei componente. Un prim obiectiv îl constituie transformarea în muzeu a sediului istoric al Academiei Române, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi înscris în anul 2015 în categoria Monumentelor Istorice de către Ministerul Culturii, prin Institutului Naţional al Patrimoniului. O a doua componentă este construirea unei noi Aule a Academiei Române, cu o suprafaţă de 8.500 mp, care va găzdui cele 14 secţii ale Academiei, sediului administrativ, săli de întruniri şi spaţii de  protocol. Cea de-a treia direcţie este reprezentată de reabilitarea şi refuncţionalizarea clădirii „Moxa“, ca parte a sediului administrativ. La finalizarea proiectului, cele trei imobile care vor alcătui sediul Academiei Române vor avea o suprafaţă construită totală de 14.600 de mp.

Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 de luni, din care 6 luni sunt destinate etapei de proiectare. Academia Română participă în acest proiect cu o contribuţie de 833.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.