Sculptura din bronz "The Surrealist Angel", realizată de Salvador Dalí în 1983, a fost adjudecată la preţul de 10.000 de euro, în cadrul Licitaţiei de grafică europeană, organizată joi de Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opera este însoţită de certificat de autenticitate eliberat de Notariatul Schwetzingen, 13 Aprilie 1984.

În aceeaşi sesiune au mai fost vândute operele: "Alma del Quijote", de Salvador Dali, contra sumei de 4.000 de euro, acvaforte în culori "Cavalerii în culori", semnată de acelaşi artist, la 5.000 de euro, şi "Galatea sferelor", de Salvador Dali, la 3.000 de euro. Cromolitografiile "Golconda", "Durata stabilită" şi "Decalcomania", de Rene Magritte, au fost adjudecate la 6.000 de euro, 4.250 de euro, respectiv la 3.750 de euro.

Klimt, Matisse, Picasso, Chagall, Modigliani, Lichtenstein, Warhol, Vasarely sunt marile nume ale modernismului în artă care au fost reunite într-o excepţională colecţie de grafică europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.