O sculptură în lemn a Sfântului Jorge din capela oraşului spaniol Estrella a fost restaurată de o profesoară de lucru manual, fiind un eşec artistic, scrie El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încercarea de a restaura sculptura de secol XVI l-a adus pe Sfântul Jorge cu faţa roz şi armura roşie şi gri. Se crede că restaurarea a fost făcută de o profesoară de lucru manual la cererea parohilor Bisericii San Miguel. 

Primarul oraşul Estrella, care se află la sud-vest de Pamplona în regiunea Navarra, cere să ştie de ce nu a fost consultat Consiliul local înainte. 

"Se pare că restaurarea lasă mult de dorit, şi vorbim despre o operă de artă de secol XVI, o sculptură care necesită multă grijă când vine vorba despre materiale, mai ales că s-a pierdut întreg stratul original", a declarat primarul Koldo Leonz agenţiei spaniole de ştiri Efe. 

Asociación de Conservadores y Restauradores de España (ACRE) va face un denunţ împotriva responsabililor, afirmând că intervenţia "este un dezastru la adresa patrimoniului cultural din Navarra". 

O intervenţie asemănătoare a avut loc în 2012, când o femeie "bine intenţionată" în vârstă de 80 de ani, a încercat să restaureze o pictură de secol XIX, din localitatea Borja, semnată de artistul Elias Garcia Martinez, şi care îl reprezenta pe Iisus Hristos - "Ecce Homo". Rezultatul a fost declarat "cea mai proastă restaurare din istorie". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.