Autorul celebrelor romane „It” şi „The Shining”, Stephen King, şi-a exprimat opinia despre fostul preşedinte SUA Donald Trump, într-un interviu pentru The Sunday Times, spunând că „a fost un preşedinte îngrozitor şi este o persoană îngrozitoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

King a avut o conversaţie cu Richard Osman. El a mai spus despre Trump: „Cred că s-a implicat într-un comportament criminal şi, cu siguranţă, am simţit că era un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană nu din vreo dorinţă politică proprie, ci pentru că nu putea admite că a pierdut”. 

Întrebat despre ascensiunea fascismului în SUA, King a spus: „Există o dreapta puternică, o dreapta politică în America şi au o portavoce în unele mass-media. Nu sunt fascişti, dar sunt nişte extremişti duri. Ei sunt cu siguranţă cei care neagă schimbările climatice, aşa că aceasta este o problemă reală”. 

Unul dintre cei mai prolifici autori de pe planetă, King a publicat 64 de romane, începând cu „Carrie” în 1974, care s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare, de-a lungul unei cariere de 50 de ani. Cea de-a 65-a sa carte, „Fairy Tale”, va fi publicată în septembrie.

„Ceea ce am crezut că mi-ar plăcea să fac a fost să scriu o lectură extraordinară. Ideea a fost că aş face ceva care să mă facă fericit şi să mă îndepărteze de COVID şi Trump, de politică şi de orice altceva în care m-aş prăbuşi în fiecare zi. Cam aşa s-a întâmplat”, a spus King despre „Fairy Tale” în timpul interviului.

King, căruia i-afost acordat Premiul Sunday Times pentru Excelenţă Literară, şi-a exprimat sprijinul pentru Salman Rushdie, care a fost atacat săptămâna trecută. „Încerc să mă înveselesc în după-amiaza asta. Ce s-a întâmplat cu Salman Rushdie îmi stăruieşte în minte. Sper că Salman Rushdie este bine”, a scris el pe Twitter. 

Scrierile lui King au fost adaptate pentru ecran şi televiziune de multe ori şi mai multe sunt în lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.