Scriitorul Mihail Şişkin, considerat cel mai important autor rus contemporan şi singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, va conferenţia marţi, 8 octombrie, de la ora 18.00, în cadrul Conferinţelor de la Ateneul Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de a veni la Bucureşti, scriitorul Mihail Şişkin va participa, pe 5 octombrie, la un eveniment în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi - FILIT.

Amfitrionul serii de la Ateneul Român va fi Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“, gazdă a evenimentului.

Scriitorul va fi în dialog cu Barna Némethi, director  executiv de la Curtea Veche Publishing, în calitate de moderator al conferinţei.

Comparat cu Tolstoi sau Cehov datorită lirismului cărţilor sale, toate apărute la Curtea Veche Publishing în traducerea Antoanetei Olteanu, Mihail Şişkin priveşte scrisul “ca pe un mod de a-ţi salva viaţa.” „Scrisorar” l-a făcut să devină unul dintre cei mai iubiţi scriitori din România, după care au urmat „Părul Venerei”, „Luarea Ismailului” şi, recent, „Paltonul cu gaică”.

Critic al trecutului sovietic, dar şi al actualului regim de la Kremlin, scriitorul care locuieşte astăzi în Elveţia  nu se îndepărtează însă de limba sa şi continuă marea tradiţie a literaturii ruse, pe care o consideră o „formă netotalitară de existenţă a conştiinţei în Rusia“. Trei dintre cele mai traduse opere ale scriitorului au fost dramatizate şi puse în scenă: „Luarea Ismailului” la Teatrul MOST, „Scrisorar” la Teatrul de Artă din Moscova, iar „Părul Venerei” la Atelierul „Piotr Fomenko“. Şişkin este unul dintre cei mai probabili candidaţi ai literaturii ruse contemporane pentru un Premiu Nobel.

Intrarea la eveniment, în Sala Mare a Ateneului Român, este gratuită şi accesul în sală se va face până la ora 17.45.
După întâlnirea cu publicul, scriitorul Mihail Şişkin va acorda o sesiune de autografe.

Toate cărţile sale sunt disponibile pe curteaveche.ro şi vor putea fi achiziţionate şi în cadrul evenimentului de la Ateneul Român. Toţi deţinătorii de abonamente valabile la Filarmonica „George Enescu” vor primi 50% reducere la achiţionarea tuturor volumelor în cadrul evenimentului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.