Scriitorul american Pat Conroy, printre alte cărui creaţii se află ”Prinţul mareelor/Prince of Tides”, roman publicat în 1986, a murit, vineri, la vârsta de 70 de ani, din cauza unul cancer pancreatic, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Famillia şi prietenii i-au fost alături în ultimele clipe, a anunţat editorul autorului recunoscut ca figură marcantă a literaturii secolului XX din sudul Statelor Unite.

Pe 15 februarie, scriitorul anunţa pe pagina sa de Facebook că urmează un tratament pentru boala cu care fusese diagnosticat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Carolina de Sud a pierdut în această seară un fiu iubit. Îi vom simţi lipsa lui Pat Conroy. Ne consolează faptul că opera, cuvintele şi dragostea lui pentru SC (South Carolina, n.r.) vor continua să existe”, a fost mesajul publicat de guvernatorul statului Carolina de Sud, Nikki Haley, pe reţeaua de socializare Twitter.

”Prinţul mareelor” a fost ecranizat în 1991, fiind al doilea lungmetraj regizat de Barbra Streisand, care a fost şi protagonistă, alături de NIck Nolte, şi a primit şapte nominalizări la premiile Oscar.

”The Water is Wide” (1972), ”The Great Santini” (1976) şi ”The Lords of Discipline” (1980) sunt alte câteva romane de succes semnate de Pat Conroy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.