Scriitorul norvegian Jo Nesbø, autorul seriei „Harry Hole”, va fi prezent în luna mai la Bucureşti şi Braşov, unde va dialoga cu cititorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorul se va întâlni cu publicul din Bucureşti, pe 7 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Alături de Nesbø se vor afla scriitorii George Arion şi Michael Haulică, informează editura Trei.

Pe 9 mai, de la ora 18.30, Jo Nesbø se va întâlni cu cititorii din Braşov, la Librăria Şt. O. Iosif.

Jo Nesbø este unul dintre cei mai apreciaţi autori de romane poliţiste din lume. Romanele lui au fost traduse în 50 de limbi şi vândute în peste 40 de milioane de exemplare. Pentru scrierile lui, a primit, între altele, The Riverton Prize, CWA International Dagger Award şi The Glass Key Award.

La editura Trei au apărut până acum cinci dintre cărţile sale: „Fiul”, „Liliacul”, „Sânge pe zăpadă”, „Soare în miez de noapte” şi „Cărăbuşii”.

„Fiul”, bestseller internaţional, este un roman care explorează teme ca păcatul, izbăvirea, dragostea, răul şi condiţia umană. 

„Liliacul” este primul roman din seria „Harry Hole”, în care facem cunoştinţă cu celebrul inspector criminalist de la poliţia din Oslo. Este cartea de debut a scriitorului norvegian, pentru care a primit recenzii elogioase, criticii apreciind că Nesbø atacă frontal clişeele thrillerului, oferindu-ne o abordare originală a genului.

„Sânge pe zăpadă” este primul volum din duologia „Olav Johansen” - un roman sumbru şi violent, în care Nesbø explorează cele mai întunecate minţi criminale, punându-le în situaţii cu totul insolite.

„Soare în miez de noapte” este o poveste convingătoare despre înfrângerea, disperarea şi salvarea unui om care se pierde în sălbăticie — unde sfârşeşte prin a se găsi pe sine. A doua carte din duologia „Olav Johansen” este o explorare a iubirii, credinţei şi răscumpărării.

„Cărăbuşii” este un thriller dur şi fascinant, plin de suspans şi răsturnări de situaţie. Al doilea roman din seria „Harry Hole” îl duce pe inspectorul criminalist în capitala Thailandei, unde descoperă că asasinarea ambasadorului Norvegiei este un caz mult mai complicat decât părea la prima vedere.

Pe lângă romanele poliţiste, Jo Nesbø este autorul seriei pentru copii „Doktor Proktor”, care se află în pregătire la editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei.

Câteva dintre volumele seriei „Harry Hole” au atras atenţia regizorilor de film. După volumul „Snømannen” a fost realizat filmul „Omul de zăpadă”, cu Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg şi Val Kilmer în rolurile principale, iar „Hodejegerne” a stat la baza filmului „Vânătorii de capete”, lansat în 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.