Scriitorul francez Jean Marie Gustave Le Clezio a decis, ca şi omologul său Jérôme Garcin pe 11 martie, să renunţe la postul de jurat al premiului Renaudot. Anunţul a fost făcut într-un interviu pentru Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca şi jurnalistul şi scriitorul Jérôme Garcin, care a afirmat după plecarea sa că ar vrea "să fie înlocuit de o femeie", J.M. G. Le Clézio îşi doreşte o feminizare a premiului Renaudot. "De ani, sugerez ca juriul să fie format şi din femei". 

Aceste două demisii vin pe fondul cazului Matzneff, declanşat după lansarea cărţii scriitoarei Vanessa Springora. Scriitorul care în prezent este anchetat pentru abuz asupra minorilor a primit în 2013 pentru volumul "Séraphin c'est la fin" (La Table ronde) premiul Renaudot, care recompensează anual un roman pentru originalitate.

"Chanson bretonne", cel mai recent roman al lui J.M. G. Le Clézio a fost publicat la 12 martie de Gallimard.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.