Scriitorul islandez Jón Kalman Stefánsson va fi prezent la aniversarea a doi ani de la deschiderea librăriei independente "La Două Bufniţe" de la Timişoara, eveniment care va avea loc pe 2 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul, care va avea loc la ora 17.00, va fi moderat de Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecţiei Biblioteca Polirom. Discuţia se va desfăşura în limba engleză şi va fi urmată de o sesiune de autografe.

Volumele lui Jón Kalman Stefánsson apărute în limba română sunt "Între cer şi pământ", prima parte a trilogiei fiordurilor, apărută în anul 2014; "Tristeţea îngerilor", cea de-a doua parte a trilogiei fiordurilor, apărută în anul 2016; "Inima omului", cea de-a treia parte a trilogiei fiordurilor, apărută în octombrie 2018.

Traducerea celor trei volume a fost realizată din limba franceză, de Magda Răduţă. Cărţile sunt publicate în colecţia de literatură străină contemporană a editurii Polirom, Biblioteca Polirom, coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu.

Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani islandezi, s-a născut la Reykjavík, în 1963. A debutat în 1988 cu un volum de poeme; unul dintre romanele sale, "Sumarljós og svo kemur nóttin" (Lumina de vară, apoi se lasă noaptea), a primit în 2005 Premiul Literar Islandez pentru ficţiune. Opera sa a fost de trei ori nominalizată la Premiul pentru Literatură acordat de Consiliul Nordic, printre ai cărui laureaţi se numără Tomas Tranströmer, Sofi Oksanen şi Kim Leine. În 2011, J.K. Stefánsson a primit prestigiosul P.O. Enquist Award, iar romanul său apărut în 2013, "Fiskarnir hafa enga fætur" (Peştii n-au picioare), a fost nominalizat la Man Booker International Prize şi a primit premiul revistei Lire pentru cel mai bun roman străin. Între cer şi pămînt, primul său roman tradus în limba română, a apărut la Editura Polirom în 2014, urmat la scurt timp de "Tristeţea îngerilor" (2016) şi cu "Inima omului", ultima parte a trilogiei fiordurilor (2018).

Pentru acest eveniment nu se vor face rezervări, iar accesul se va face în limita a 150 de persoane. Evenimentul va putea fi vizionat şi live, pe pagina de Facebook a librăriei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.