Scriitorul George R.R. Martin, cunoscut pentru seria de romane fantasy „Game of Thrones”, face parte din grupul care a cumpărat istorica linie ferată Santa Fe Southern din New Mexico, informează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bill Banowsky, proprietarul cinematografelor Violet Crown, Catherine Oppenheimer, cofondator al National Dance Institute din New Mexico, şi Martin, care trăieşte în Santa Fe, au achiziţionat recent linia ferată care leagă localităţile Lamy şi Santa Fe, pe o distanţă de 18 mile (29 de kilometri), şi trenurile care operează aici. 

Trenurile pentru turişti au fost suspendate în 2012, iar o parte din comunitate a încercat să le readucă în orar.

Linia ferată Atchison, Topeka, Santa Fe a ajuns prima dată în Lamy în 1879. Trenul care le lega a operat o sută de ani. În 1991, a fost suspendat. Apoi a fost formată Santa Fe Southern Railway pentru a cumpăra dreptul de circulaţie, clădirile şi echipamentele.

Oppenheimer a spus că cei trei cumpărători ai Santa Fe Southern Railway nu au vrut să vadă calea ferată, care se confruntă cu dificultăţi financiare, într-o situaţie şi mai proastă şi nici ca ea să dispară.

Ei plănuiesc să repare linia ferată şi podul de pe traseu şi să reinstituie călătoriile turistice, în timpul cărora să fie desfăşurate şi evenimente artistice.

Nu a fost dezvăluit preţul plătit de investitori, însă Oppenheimer a precizat că reparaţiile şi restaurarea a 20 de trenuri din anii 1920 vor costa milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.