Scriitorul francez Hubert Mingarelli, laureat al premiului Médicis în 2003, a murit la vârsta de 64 de ani, potrivit Le Point.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mingarelli a murit în acest final de săptămână, după o îndelungată luptă cu boala, a anunţat luni editura Buchet-Chastel.

Ultimul roman al lui, „La terre invisible”, a figurat pe lista selecţiei pentru Goncourt şi pe lista lungă pentru premiul Man Booker International 2019.

Scriitor discret, Mingarelli a fost un autor econom cu propriile cuvinte. Laureat al premiului Médicis în 2003 pentru „Quatre soldats”, el a mai primit premiile Landerneau şi Louis-Guilloux în 2014, pentru „L'homme qui avait soif”.

Călător pasionat, el a debutat în literatură în 1990. Eroii volumelor lui, aproximativ 20 la număr, au fost deseori copii şi adolescenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.