Scriitorii Marianne Alphant, Marie Darrieussecq, Andreï Makine, membru al Academiei Franceze, şi Pascale Roze se alătură juriului premiului Médicis începând din 2018, a anunţat luni pentru AFP preşedintele Michel Braudeau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juriul premiului Médicis includea şase membri după ieşirea la pensie a Christinei de Rivoyre (95 de ani), plecarea de bunăvoie a lui Denis Roche şi după moartea de anul acesta a Emmanuèlei Bernheim şi Annei Wiazemsky.

Sosirea celor patru noi membri va permite "menţinerea numărului şi a unor voci diverse", a declarat Braudeau. 

Juriul premiului Médicis este format în prezent din Michel Braudeau, Dominique Fernandez, Anne Garréta, Patrick Grainville, Frédéric Mitterrand şi Alain Veinstein.

Premiul Médicis a fost atribuit joi lui Yannick Haenel pentru "Tiens ferme ta couronne" (Gallimard), iar premiul pentru roman străin i-a revenit scriitorului italian Paolo Cognetti pentru "Les huit montagnes" (Stock), tradus de Anita Rochedy.

Premiul Médicis pentru eseu a revenit scriitorului american Shulem Deen pentru volumul "Celui qui va vers elle ne revient pas", publicat de editura Globe şi tradus de Karine Reignier-Guerre.

Anul trecut, premiul Médicis pentru roman francez a fost câştigat de scriitorul Ivan Jablonka pentru volumul "Laëtitia ou la Fin des hommes". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.