Scriitoarea irlandeză Sally Rooney a câştigat trofeul „cartea anului”, devansând-o pe Michelle Obama, la gala British Book Awards.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rooney, în vârstă de 28 de ani, a fost premiată pentru cel de-al doilea roman al ei, „Normal People”. Ea a debutat în 2017, cu volumul „Conversations with Friends”. Tânăra scriitoare a primit şi trofeul categoriei „cartea de ficţiune a anului”, potrivit BBC.

Juriul a apreciat cartea ca „excepţională” şi „profund emoţionantă”.

Cartea de memorii a fostei prime doamne a Statelor Unite, „Becoming”, a fost premiată la categoriile non-ficţiune şi audiobook. Volumul lui Obama, cel mai bine vândut audiobook din toate timpurile, a câştigat în faţa „Fire and Fury” a lui Michael Wolff.

Audiobookul, narat de autoare însăşi, s-a impus în faţa „Brief Answers to the Big Questions”, ultima carte a lui Stephen King, narată de actorul Ben Whishaw, şi „Lethal White” a lui Robert Galbraith, narată de actorul Robert Glenister.

Cel mai bun roman de debut a fost ales „Lullaby” al autoarei franco-marocane Leila Slimani, Lee Child a fost desemnat scriitorul anului, în timp ce Judith Kerr, ilustratorul anului.

Gala premiilor, denumite şi Nibbies, este organizată de The Bookseller.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.