Elizabeth Wurtzel, care a publicat la vârsta de 27 de ani romanul autobiografic „Prozac Nation”, adaptat pentru marile ecrane în urmă cu două decenii, a murit marţi, la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scriitoarea avea 52 de ani şi suferea de cancer la sân, potrivit presei americane.

Ea fusese diagnosticată cu această boală în 2015 şi a scris despre experienţă în New York Times. A suferit o dublă mastectomie, însă a murit din cauza matastazelor, a spus soţul ei, Jim Freed.

Romanul de debut, „Prozac Nation”, a fost lansat în 1994 şi a fost apreciat de public şi de majoritatea criticilor. În carte, ea a tratat problema naţională a depresiei. Sinceră şi dezinhibată, relatarea lui Wurtzel - de la perioada în care a studiat la Harvard, consumul de droguri, aventurile sexuale şi problemele din copilărie - a schimbat maniera de scriere a memoriilor. 

Totuşi, unii critici au considerat-o pe autoare narcisistă. „Este o Sylvia Plath cu ego-ul Madonnei”, a scris Ken Tucker despre Wurtzel în septembrie 1994, în The New York Times Book Review.

„Prozac Nation” a fost adaptat pentru marele ecran în 2001, cu Christina Ricci în rol principal. 

Elizabeth Wurtzel a continuat să scrie romane şi articole pentru diverse reviste. A publicat în 1998 colecţia de eseuri „Bitch” şi în 2002, „More, now and again: a memoir of addiction”, între altele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.