Scriitoarea catalană Care Santos revine luni la Bucureşti pentru a lansa romanul "Cel mai frumos loc din lume este chiar aici", scris împreună cu Francesc Miralles şi recent apărut în colecţia "Raftul Denisei" la editura Humanitas Fiction, în traducerea Corneliei Rădulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea va avea loc luni, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld, Regina Elisabeta nr.38). Alături de Care Santos vor vorbi Tania Radu, Marina Constantinescu şi Simona Kessler. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe şi de o degustare de ciocolată.

Romanul "Cel mai frumos loc din lume este chiar aici"este scris la patru mâini, de Care Santos şi Francesc Miralles şi   a fost tradus deja în 20 de ţări.

"După Rabindranath Tagore fericirea nu înseamnă să faci tot ceea ce ai vrea, ci să doreşti tot ceea ce faci", spune Care Santos. 

Care Santos s-a născut în 1970, în oraşul Mataró, Barcelona. A studiat mai întâi dreptul, apoi filologia la Universitatea Autonomă din Barcelona. Este autoarea a 11 romane, şase volume de proză scurtă, două volume de poezii, precum şi a numeroase cărţi premiate pentru copii şi adolescenţi. 

La Humanitas Fiction i-au apărut bestsellerurile "Încăperi ferecate" (Habitaciones cerradas, 2011) în 2013, "Aerul pe care îl respiri" (El aire que respires, 2013) în 2014 şi "Poftă de ciocolată" (Desig de xocolata, 2014; Premio Ramon Llull) în 2016. Noul ei roman, "Media vida"/, a primit în 2017 Premio Nadal. Opera lui Care Santos e publicatã în peste 20 de ţări.

Francesc Miralles s-a născut în 1968, la Barcelona. A studiat literatura germană la Universitatea din Barcelona. Este un scriitor prolific de succes, jurnalist şi muzician. Printre romanele sale pentru adolescenţi se numără "Un haiku per a l’Alícia" (2002, Premio Gran Angular) şi "Interrail" (2007, Premio Columna Jove).

Romanul său "Amor en minúscula" (2006, în curs de traducere la Humanitas Fiction) a apărut deja în peste 20 de ţări. Este autorul mai multor volume de psihologie practică, de asemenea bestselleruri. Căţile semnate împreunã cu Alex Rovena sunt traduse în peste 12 limbi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.