Schelele montate pe catedrala Notre Dame din Paris, afectată grav de un puternic incendiu în aprilie 2019, vor începe să fie înlăturate luni, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Structura cântăreşte peste 500 de tone şi cuprinde 40.000 de tuburi interconectate. Astfel, lucrările de demontare ar putea dura în jur de trei luni, dacă totul decurge bine.

Au fost necesare mai multe săptămâni de pregătiri pentru această etapă, întârziată deja cu şase luni din cauza vremii nefavorabile, a grevelor şi a măsurilor de izolare impuse de criza sanitară.

După asta va începe restaurarea şi reconstrucţia catedralei.

Schelele au fost montate începând cu 2018, cu scopul de a restaura turla proiectată de Eugène Viollet-le-Duc. Cu trei zile înainte de incendiul din 15 aprilie 2019, a ele au servit la montarea a 12 statui ale apostolilor, care să înconjoare spira din lemn, ce s-a prăbuşit din cauza focului.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, pe 15 aprilie 2019. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.