Blocuri de beton poros de doi metri înălţime, sculptate de artistul britanic Jason deCaires, au fost aşezate în apropiere de insula Sainte-Marguerite. Instalarea operelor ar trebui să conserve fauna, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a vizita singurul muzeu deschis în prezent la Cannes, trebuie să porţi mască şi tub. 

Sculptorul britanic Jason deCaires Taylor a instalat în largul Croazetei şase statui sub nivelul mării, o acţiune gândită să favorizeze recolonizarea faunei şi florei. 

Conceptul artistului a fost deja dezvoltat în insula Granadei din Antilele Mici, în largul staţiunii balneare mexicane Cancun sau în Lanzarote în Canare, într-un demers de educare a turiştilor cu privire la fragilitatea mediului marin. 

Instalaţia din zona oraşului Cannes se diferenţiază de celelalte prin faptul că este accesibilă înotătorilor şi va putea fi vizitată din weekend-ul următor.  

"Este unul din rarele muzee deschise în Franţa!", a subliniat ironic primarul oraşului Cannes. "Aceste opere vor evolua odată cu peştii şi algele căci ele formează noi recife". 

Fiecare sculptură, înaltă de 2 metri şi grea de 9 tone, reprezintă un anonim din Cannes, bărbat, femeie sau copil. 

Cei interesaţi au putut participa la scufundarea lucrărilor. 

Fabricate dintr-un beton ecologic poros cu PH neutru, sculpturile au fost aşezate la 100 de metri de malul sudic al insulei Sainte-Marguerite, într-o zonă nisipoasă care fusese avariată de trecerea unui cablu submarin şi recurăţată de atunci.

Ele se află în ape mai puţin adânci, rezervate înotului, unde vapoarele au interdicţie, şi pot fi văzute pe site-ul www.underwatersculpture.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.