Şase noi picturi murale au fost realizate pe pereţii blocurilor de locuinţe ori pe zidurile altor obiective din municipiul Bacău în cadrul celei de-a şasea ediţii a festivalului ZIDART, festival de artă stradală devenit deja tradiţie la Bacău. În urma ediţiei de anul acesta, galeria de artă în aer liber a Bacăului ajunge la 63 de lucrări, care pot fi admirate în toate zonele oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cea mai recentă ediţie a festivalului ZIDART s-a desfăşurat sub sloganul „Less is more”, iar operele de artă realizate de pereţi de mari dimensiuni au rolul de a-i inspira pe pe privitori „să prioritizeze lucrurile cu adevărat importante în viaţă”; transmit, printr-un comunicat dat publicităţii vineri, organizatorii.
 
„Odată cu încheierea celei de-a şasea ediţii ZIDART - Street Art Festival, locuitorii şi vizitatorii oraşului Bacău se pot bucura de şase noi poveşti murale, răspândite prin întreg oraşul şi menite să le amintească privitorilor de lucrurile simple care pot face cu adevărat o diferenţă în vieţile noastre.  (...) Anul acesta, pe lângă lucrările implementate în cadrul festivalului ZIDART, a fost inaugurată şi prima pictură murală realizată în colaborare cu Biblioteca Judeţeană «Costache Sturdza» Bacău, în cadrul Bac-Fest, Festivalul Naţional «George Bacovia». «Cu voi», lucrarea realizată de artistul Bogdan Scutaru, este un omagiu adus iconicului poet băcăuan George Bacovia şi este de asemenea prima pictură murală care beneficiază de o experienţă AR (realitate augmentată), găzduită şi dezvoltată de platforma AR românească ArtLink”; se arată în documentul citat.
 
În cadrul ediţiei Less is more au fost invitaţi şase artişti din România, Olanda, Portugalia şi Argentina. Aceştia au realizat lucrări care acoperă aproximativ 900 de metri pătraţi, pe clădiri de pe Aleea Ghioceilor, strada Miron Costin, strada Făgăraş, în cartierul Bacovia sar şi la Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacău
Galeria de Artă Stradală a oraşului Bacău cuprinde în prezent 63 picturi murale, iar vizitarea lor poate constitui un captivant tur al întregului oraş sau, în funcţie de timpul disponibil, al anumitor zone de interes. Acestea pot fi localizate printr-o căutare a termenului “ZIDART”, în aplicaţia Google Maps.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.